Je hebt een klacht over de onderstaande posting:
Bestek etiquette en Spanje. Internationaal is het zo een beetje overal hetzelfde. Bestek open (mes en vork op resp. 8 uur en 4 uur): ik ben nog niet klaar. Bestek gesloten (mes en vork samen op 4 uur): klaar, er kan afgeruimd worden. In Spanje, maar ook in de Aziatische cultuur, wil men nog wel eens een bord afruimen terwijl iemand anders aan tafel nog aan het eten is. Om dat te voorkomen, als beleefdheid naar een tafelgenoot, kan men dus ook het bestek nog even open laten liggen, zodat alles tegelijk wordt afgeruimd als iedereen klaar is. Spaanse klassieke etiquette is stug en afstandelijk. Een ober die "lekker weertje hè" zegt, is in de klassieke variant brutaal tegen de gast. Modern Spanje is natuurlijk anders. Maar in sommige restaurants kom je beide varianten tegen. Een belangrijke uitzondering in Spanje zijn de restaurants die een "menu del dia" serveren. Een drie gangen keuze menu. Dat is eigenlijk voor werkvolk tijdens de siësta. Soms ben je nog aan je voorgerecht bezig en ze zetten vrolijk al het ...
Beschrijf je klacht (Optioneel):