image

Hackers stelen gegevens 1,5 miljoen Worldpay gebruikers

vrijdag 26 december 2008, 22:26 door Redactie, 6 reacties

Hackers zijn erin geslaagd het systeem van Worldpay te kraken en de informatie van 1,5 miljoen gebruikers te stelen die de afgelopen twintig jaar de diensten van de betalingsprovider gebruikten. Het gaat met name om gebruikers van betaalkaarten en cadeaubonnen. Daarnaast bevatte het systeem ook de betaalgeschiedenis van de afgelopen twee decennia. Worldpay is onderdeel van de Royal Bank of Scotland en was al sinds 10 november op de hoogte van de aanval, maar besloot uitgerekend met kerst het publiek te waarschuwen. Van honderd mensen zijn de gegevens al misbruikt. Om verder misbruik te voorkomen heeft men van kaarten met een PIN-code de code gereset en de misbruikte kaarten geblokkeerd.

Volgens anonieme bronnen zijn er beveiligingsspecialisten ingehuurd om de beveiliging van het gehackte systeem aan te scherpen. Hoe en waar de hackers het systeem hebben weten binnen te dringen is niet bekend gemaakt. Wel zou het om een "zeer complexe cyberaanval" gaan.

Reacties (6)
26-12-2008, 23:24 door Anoniem
Even tellen, 10 november door de verantwoordelijke ontdekt, pas 42 dagen later publiek gemaakt. FINANCIELE INSTELLINGEN NEMEN GEEN VERANTWOORDELIJKHEID! Het zijn en blijven een stel criminelen die geen enkel respect hebben voor hun clienten. Ik moet nog de eerste bank tegen komen die wel respect heeft voor haar klanten. Het enige waar de banken betrouwbaar in zijn gebleken is keer op keer op keer geen verantwoordelijkheid willen nemen en kosten wat het kost winst en eigen genoegen stellen boven de klanten waar ze zelf afhankelijk van zijn. Het is allang tijd dat overheden grof ingrijpen en de verantwoordelijke personen in die ketens zwaar verantwoordelijk houden.
27-12-2008, 09:37 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-12-2008, 17:50 door Anoniem
Door Iceyoung
Wel zou het om een "zeer complexe cyberaanval" gaan.

USB stickje verloren ??

of wachtwoorden geruild voor reep chololade
27-12-2008, 21:29 door Anoniem
hmmmm, eens kijken je wordt gehackt en maakt het meteen wereldkundig. Of je vindt eerst het probleem, lost het op en maakt het dan wereldkundig. Tis maar hoe je het bekijkt. ehm ja feit blijft wel dat het bij dit soort instanties net zou mogen gebeuren.
27-12-2008, 21:45 door Anoniem
"Wel zou het om een "zeer complexe cyberaanval" gaan."

Dat geeft WordPay nog niet het recht dit zo lang onder de pet te houden, ze zijn gewoon bang geweest voor hun omzet rond de kerst... Ach, op de beurs is Royal Bank of Scotland ook al een pennystock dus dit kunnen ze ook nog wel gebruiken...
29-12-2008, 14:46 door spatieman
ik voorzie een stockspam run op worldpay..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.