image

Klantgegevens Belgische kredietverstrekker gestolen

donderdag 24 januari 2013, 13:37 door Redactie, 4 reacties

Honderden klantgegevens van een Belgische kredietverstrekker zijn in handen van een groep hackers gekomen, die nu 20.000 euro eisen, anders zetten ze de data online. Het gaat om de groep die zichzelf Rex Mundi noemt. "We hebben onlangs de webserver van de Belgische kredietverstrekker Buy Way gehackt, te vinden op buyway.be", aldus een verklaring op Pastebin.com.

In totaal zouden de gegevens van 580 mensen die een lening aanvroegen zijn buitgemaakt. Het gaat om namen, geboortedata, e-mailadressen en telefoonnummers, alsmede het te lenen bedrag en het doel van de lening. "Heeft geld nodig", "moet leningen en mijn twee huwelijken betalen" en "voor diverse kosten die ik heb gemaakt" zijn een aantal voorbeeld.

Afpersing
"We hebben Buy Way aangeboden om deze gegevens niet op internet te publiceren, voor een klein bedrag natuurlijk", laat de groep weten. De kredietverstrekker moet 20.000 euro betalen. Ondanks een eerdere waarschuwing zou het bedrijf nog geen contact met de aanvallers hebben opgenomen.

Buy Way heeft tot zaterdagochtend de tijd gekregen om te betalen, anders zal Rex Mundi de gegevens op internet publiceren. Als bewijs zijn van vier mensen de gegevens online gezet. Klanten van het bedrijf krijgen van de groep het advies om een klacht in te dienen.

Eerder wist de groep bij het Nederlandse uitzendbureau Accord, het Belgische financiële bedrijf Elantis, het Belgische uitzendbureau AGO Interim, de Franse kredietverstrekker Credipret en het Canadese uitzendbureau Drake International in te breken. Van dit laatste bedrijf werden de klantgegevens online gezet nadat er niet werd betaald.

Reacties (4)
24-01-2013, 13:46 door Anoniem
Nooit betalen dit soort gasten, het heeft toch geen zin. Enerzijds maak je het lucratief en roep je mogelijk nog meer van dit soort criminelen in het leven en 2) ze zijn niet te vertrouwen. Er is geen enkele garantie dat ze op een later moment de gegevens niet alsnog publiceren, gaan misbruiken of voor een tweede keer losgeld eisen.
Zeg nou zelf, zou je deursloten kopen bij een inbreker?
24-01-2013, 17:22 door Anoniem
Wat hebben deursloten hier nou mee te maken?

Laten we eerlijk zijn. 20.000 is een prima laag bedrag. De moeite waard om te betalen voor zo'n bedrijf wellicht (wel eerst even een contractje opstellen. Arnoud?).

Lucratief is het toch al. Garantie tot aan de deur. Maar je hebt wel geprobeerd om je klanten alsnog te beschermen.

Nog geen 40 euro per klant (20 000 / 580 = 34,4827586) Lucratiever dan de gegevens in de underground te verkopen, dat wel. Voor het bedrijf wellicht de moeite waard, maar laat ze dat lekker zelf beslissen.
24-01-2013, 17:56 door Anoniem
Dit zijn geen "hackers", het zijn computerkrakende afpersers.

Maakt niet uit hoe ze zichzelf noemen: Afpersen is afpersen. Als ze zichzelf "datapolitie" of wat dan ook zouden noemen, dan rapporteer je dat ook niet zo. Geen respect voor dit soort tuig, en dus ook geen termen van respect gebruiken. Dank u.
25-01-2013, 12:21 door Ler0y JenKins
Door Anoniem: Dit zijn geen "hackers", het zijn computerkrakende afpersers.

Maakt niet uit hoe ze zichzelf noemen: Afpersen is afpersen. Als ze zichzelf "datapolitie" of wat dan ook zouden noemen, dan rapporteer je dat ook niet zo. Geen respect voor dit soort tuig, en dus ook geen termen van respect gebruiken. Dank u.

Rex Mundi is niks meer als een corrupte geldrovende aftakking van Anonymous.

Wat me wel opvalt, Rex Mundi valt alleen Belgische en Nederlandse organisaties aan. Of heb ik verschillende artikelen verkeerd gelezen?

Misschien een organisatie van hackers die zelf uit de Benelux komt?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.