Het onlangs gevonden "AMD-virus", dat na alle hype helemaal geen specifiek AMD-virus blijkt te zijn, is mogelijk een teken dat virusschrijvers hun werkterrein aan het verleggen zijn. Hoe moeilijker het wordt om Windows te kraken, des te interessanter het wordt om systemen via hun hardware te infecteren, aldus Adrian Kingsley-Hughes.
Beveiligingslekken in software kunnen zeer ernstig zijn, maar kunnen snel gepatcht worden. Bij hardware is dit niet het geval. Hoewel het mogelijk is om met een software patch een hardware beveiligingsprobleem te verhelpen, bestaat het probleem nog steeds zolang de hardware in gebruik is. Patches voor hardware foutjes kunnen daarnaast ook omzeild of uitgeschakeld worden.
Een exploit in een CPU of GPU, of iets dan anders dat veel gebruikt wordt, kan gigantische gevolgen voor het hardware landschap hebben, gaat Hughes verder. Patch of niet, een hardware of beveiligingslek fout kan zelfs het einde van een produkt of produktlijn betekenen.
Gelukkig voor hardwarefabrikanten zijn besturingssystemen nog lang niet veilig genoeg dat het loont om te zoeken naar hardware lekken. Het lijkt echter een kwestie van tijd voordat ook hardware aan de beurt is.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.