De nieuwe rootkit van Sony is niet zo gevaarlijk als de rootkit die het op haar muziek CD's verstopte, toch is het programma zeer eenvoudig in virussen en andere malware te verwerken. Een virusschrijver kan een executable uit het programma aan zijn malware toevoegen, waarna de map met malware automatisch verborgen wordt. F-Secure dat de rootkit ontdekte wilde dit eerst niet vertellen, maar McAfee dacht daar anders over en publiceerde de uitleg op haar weblog.
"Het verbergen van de bestanden wordt waarschijnlijk gedaan om de vingerafdruk authenticatie te beschermen. Sony wil dus de data van de gebruiker beschermen. In de DRM zaak probeerde Sony te voorkomen dat de gebruiker toegang kreeg tot de muziek op de CD die hij of zij zelf gekocht had. In dit geval hebben ze dus meer aan de consument gedacht", zegt Mikko Hypponen van F-Secure.
De beveiliger is wel van mening dat de manier waarop Sony dit doet niet verstandig is. De Zweedse afdeling van de mediagigant heeft inmiddels bevestigd dat de rootkit inderdaad onderdeel van de software uitmaakt.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.