Het Amerikaanse leger wil in haar systemen meer Macintosh computers, omdat die lastiger te hacken zijn. Door systemen van Windows en Mac machines te voorzien, wordt het moeilijker om met één aanval een heel systeem uit te schakelen of over te nemen, aldus Luitenant Kolonel C.J. Wallington. Het afgelopen jaar zijn er meerdere incidenten geweest waarbij militaire en overheidscomputers het doelwit van buitenlandse hackers werden.
De keuze voor Mac machines dateert echter al van augustus 2005, toen Generaal Steve Boutelle opriep tot een grotere diversiteit van leveranciers. Dit zou niet alleen de IT-verdediging ten goede moeten komen, maar ook voor concurrentie onder aannemers zorgen.
Ook binnen het leger is Apple een kleine speler, want zo'n 20.000 van de 700.000 desktops en servers zijn door de gigant uit Cpertino ontwikkeld. De hoge kosten en comptabiliteit met andere software, zoals kaartlezers, zorgden ervoor dat Windows altijd de voorkeur kreeg. Een nieuw project moet deze software ook op Mac OS X laten werken.
"Apple machines mogen dan duurder zijn dan hun Windows tegenhangers, de toegevoegde beveiliging die ze bieden zijn dat mogelijk waard", gaat Wallington verder. De Apple servers die het leger nu al gebruikt worden zeer regelmatig aangevallen, maar zouden dit zonder problemen weerstaan omdat de meeste aanvallen voor Windows systemen ontwikkeld zijn.
Experts waarschuwen het leger, omdat het mengen van systemen er alleen maar voor zorgt dat aanvallers het zwakste systeem aanvallen. Daarnaast zou Apple helemaal niet veiliger dan Windows zijn. "Ik hou van mijn Macs, maar als het gaat om beveiliging lopen ze in vergelijking met Windows achter", zegt beveiligingsonderzoeker Charlie Miller.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.