image

Security pro’s laten nerd-imago achter zich

dinsdag 17 februari 2009, 10:10 door Redactie, 1 reacties

Security professionals zijn niet meer de op zolderkamertjes verstopte nerds van vroeger, maar hebben tegenwoordig het imago van ware rocksterren, zoals onlangs tijdens een hackerconferentie duidelijk werd. Dankzij de blogosfeer, sociale netwerken en podcasting hebben de “security geeks” veel meer persoonlijkheid gekregen en zijn ze toegankelijker voor het publiek geworden.

Nog steeds kiezen de meeste security pro’s voor stilte en afzondering, het naar buiten treden zorgt voor een nauwe band en laat beveiligers effectiever werken, zegt Dave Lewis, de man achter het Liquidmatrix blog. Chris Hoff, chief security architect bij Unisys, merkt op dat de meeste beveiligers introvert zijn en wel degelijk vanuit hun zolderkamer werken. “En deze mensen moeten zich niet aanpassen, ondanks de groeiende overtuiging dat iedereen in deze beroepsgroep een goede spreker en schrijver moet zijn.

Generaals en soldaten
Volgens Hoff zijn er competente beheerders nodig, die verder gaan met wat ze doen op hun zolderkamertje. "Wil ik mensen ontmoedigen die goed zijn in penetratietesten door hen te vertellen dat hun carrière beperkt is omdat ze geen PowerPoint presentatie in elkaar kunnen zetten? Als je techneut wil zijn, wees dat dan. Ik heb mensen in dienst die ik het publiek niet wil voorschotelen, maar ik heb volledig vertrouwen in hun werk", gaat Hoff verder.

Hij maakt een vergelijking met het leger. “Er zijn generaals die het publiek te woord staan en de leiding voeren, en er zijn soldaten die hun tijd in de modder doorbrengen en het gevecht met de vijand aangaan. We hebben beide soorten binnen de beveiliging nodig.”

Reacties (1)
18-02-2009, 11:40 door spatieman
probleem is alleen, die generaals weten niet wat het is om modder te slikken....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.