Consumenten nemen computerbeveiliging niet serieus, daarom moet de overheid regels opstellen waar een veilige computer aan moet voldoen, zegt Jack Goldsmith, rechtenprofessor aan de Harvard Law School. Hij verwijst naar de campagne die Obama is gestart om het publiek over de gevaren van internet voor te lichten. Om de voorlichting aan te laten slaan, zou de Amerikaanse regering minimale eisen voor computers moeten opstellen. Computers die niet aan de standaard voldoen, moeten door internetproviders worden afgesloten, wat ook moet gebeuren als ze spam versturen of poortscans uitvoeren.
Verder moeten Microsoft en andere ontwikkelaars van besturingssystemen belastingvoordelen krijgen om de veiligheid van hun software te verbeteren. Goldsmith wil een verplichte meldingsplicht voor alle gevallen van datadiefstal en digitale aanvallen. Hierbij kan dit direct aan het publiek of de overheid worden gemeld, maar ook een "vertrouwde derde partij" is een optie. Op deze manier kunnen bedrijven informatie over aanvallen en verdediging uitwisselen. Het publiek kan daarnaast zien van welke bedrijven de systemen veilig zijn.
Monitoring
Obama kondigde onlangs het Pentagon cybercommand aan, dat alle militaire netwerken in de gaten moet houden. Sommige functionarissen wilden Cybercom gebruiken om ook private netwerken in het geval van aanvallen te monitoren. De Amerikaanse president liet vervolgens weten dat dit niet zal gebeuren, maar dat is volgens Goldsmith geen goede beslissing. Hij wil dat de overheid meer mogelijkheden krijgt om private netwerken te controleren om zo aanvallen in de kiem te smoren.
De professor erkent dat zijn voorstel op weerstand stuit, maar denkt dat met voldoende controle misbruik wordt tegengegaan. De privacy van iedereen heeft namelijk veel meer te lijden door cyberaanvallen, dan door een overheid die in het geval van een computeraanval optreedt, besluit Goldsmith zijn pleidooi.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.