image

Google zou 'beveiligde' webpages indexeren

maandag 4 maart 2002, 22:22 door Redactie, 2 reacties

De meta-zoekmachine Voelspriet berichtte vandaag dat de zoekmachine Google "beveiligde" webpagina's zou "kraken". Een opmerkelijk bericht, want het blijkt hier te gaan om websites die via het SSL/TLS protocol zijn beveiligd. De pagina's zelf zijn niet geheim noch beveiligd, de verbinding waarover ze naar de bezoeker worden gestuurd is wel beveiligd en kan niet worden afgeluisterd. De ietwat tendentieuze berichtgeving van Voelspriet ("Google kraakt 3,8 miljoen documenten") was maar deels gegrond: Google beweerde tot vanmiddag inderdaad op haar website dat https pagina's niet geindexeerd zouden worden. Als reden werd opgegeven dat deze pagina's niet publiekelijk zouden zijn, wat uiteraard volstrekte onzin is. Kennelijk betrof het hier een uitspraak die per ongeluk op de site was blijven staan, want vanavond was er niets meer over te vinden op de Google site (wel in hun eigen cache !)

Reacties (2)
11-03-2002, 13:48 door Anoniem
11-03-2002, 15:37 door Anoniem
(Voor de luisteraars; PB betekent PubliciteitsGeil)

Voelspriet weet te melden:
[ Voelspriet meldde in het zoeknieuws dat nogal wat webmasters interne documenten laten rondslingeren, zoals sollicitatiebrieven en telefoonlijsten. Dankzij een nieuwe optie van Google worden ook Word, Excel of Powerpoint-documenten doorzocht - ook de documenten waarvan de webmaster denkt dat niemand weet dat ze op de website staan. ]

Moet ik hier nu uit begrijpen dat Google stout is ?
Als dat de bedoeling is, waarom dan wel via Google deze wedstrijd? :->
[WEDSTRIJD:

Vind een Nederlandstalig document dat niet bedoeld is voor derden, bijvoorbeeld een interne telefoonlijst, een curriculum vitae, notulen van een besloten vergadering.

Gebruik hiervoor: http://www.voelspriet.nl/googledocumentenzoeker.htm

Stuur alleen de URL toe, inclusief de gekozen zoektermen.

Inzendingen naar [email]vraag@voelspriet.nl[/email] of klik hier

Uiterste inzendtermijn: 15 maart (verlengd!)]

Sorry hoor, maar "Vind een Nederlandstalig document dat niet bedoeld is voor derden" , en daarna roepen dat Google OOK NOG 'probeert' SSL documenten te indexeren, EN trots gaat roepen dat Google TOEGEEFT dat er debiele sysads rondlopen die niet weten hoe ze de 'vuile was' binnen houden..tja..

Trolls...en die moet je niet te vreten geven..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.