Naast WPA2 moeten gebruikers van een draadloos netwerk geen persoonlijke gegevens in het SSID zetten en het bereik van het WiFi-signaal beperken. "Maak het voor hackers niet interessanter dan het al is om je netwerk binnen te dringen door een SSID te kiezen waarin je naam of adres voorkomt of een frase als “PietersWinkel”. Daarmee breng je nieuwsgierige buren of mensen met een verkeerd soort interesse in je bedrijf alleen maar op ideeën", zegt Gert Hansen van Astaro. "Gebruik dus geen namen waaraan te zien is wie het netwerk gebruikt of dat het hoort bij de winkel om de hoek. Kies een neutrale betiteling die niets zegt over jezelf of over je locatie."
Naast het vermijden van een persoonlijk SSID, doen gebruikers er ook verstandig aan het standaard SSID te wijzigen. De meeste gebruikers veranderen deze naam niet, maar vergeten dat die SSID in WPA2-versleuteling wordt gebruikt als deel van het wachtwoord. "Als de naam dus onveranderd blijft, kunnen hackers rainbow tables gebruiken waarin gangbare SSID's zijn voorgeprogrammeerd, waarmee het kraken van een wachtwoord vele malen sneller gaat", merkt Hansen op.
Naast vanzelfsprekend een passphrase of wachtwoord van meer dan tien karakters adviseert Hansen ook om het bereik van de router of access point te beperken. "Bij sommige producten kun je het bereik van dat signaal met behulp van menuopties inperken. Dat is een goed idee, want hoe minder ver buiten je locatie het signaal valt op te pikken, des te kleiner is de kans dat iemand je netwerk binnendringt."
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.