image

Mozilla: ongevraagde plugins soms wel oké

dinsdag 14 december 2010, 11:11 door Redactie, 3 reacties

De Mozilla topman die onlangs nog keihard richting Google en Microsoft uithaalde voor de manier waarop de bedrijven ongevraagd browser-plugins installeren, laat nu weten dat de wereld niet zo zwart-wit is als hij deed voorkomen. Asa Dotzler noemde de ongevraagde plugins van Microsoft zelfs een Trojaans paard en vond dat plugins altijd om toestemming moeten vragen.

Daar komt Dotzler nu deels van terug. "Ik ben overtuig dat mijn plugin uithaal sommige zaken versimpelde, dat het te zwart-wit was en het geen rekening hield met de legitieme redenen voor browserintegratie", aldus de topman. Het eerst vragen van toestemming van de gebruiker kan in sommige gevallen zelfs de verkeerde aanpak zijn.

Integratie
Als voorbeeld geeft Dotzler de installatie van Adobe Flash Player. "Ik wil de software dan aan mijn browser toevoegen. Dat is de enige manier waarop Flash Player werkt en de specifieke reden dat ik het installeren. Het vragen van toestemming om met de browser te integreren is in zo'n geval onnodig en zou in het ergste geval gebruikers verwarren."

De topman erkent dat er geen "one-size-fits-all" methode is, maar dat aan de andere kant richtlijnen en documenten voor browserintegratie die rekening met de gebruiker houden, ontbreken. Dotzler zal daarom binnenkort verschillende van zijn ideeën geven hoe softwareleveranciers hun software met de browser zouden moeten laten samenwerken.

Reacties (3)
14-12-2010, 11:13 door Mysterio
Ah, helder... Concurrenten niet, de rest wel. Heel zwart-wit als je het mij vraagt.
14-12-2010, 11:22 door Anoniem
WTF! Het is *MIJN* computer, dus IK bepaal wat er geïnstalleerd wordt. En niemand anders.
Het is per definitie dus niet OK als zoiets ongevaagd gebeurt!
14-12-2010, 11:24 door spatieman
PMB, is ook een plugin die je de keel afgeduwd wordt, ding wordt bij veel spellen geleverd als mediabooster.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.