Door Anoniem: Slaat helemaal nergens op
Ik heb het geprobeerd, en de tekst wordt gewoon geplakt in kwrite (heb geen gedit).
Sterker nog, mijn linux-computer onthoudt de laatste 20 kopieeracties en onthoudt die ook als ik de computer afsluit en opnieuw opstart. Dit aantal kan ik uitbreiden tot meer dan 100 kopieeracties
Lijkt er op dat jouw klembord zodanig is ingesteld dat die gekopieerde informatie wist zodra het bijhorende programma wordt afgesloten..
Dat komt doordat KDE standaard van een Klembord-applicatie is voorzien om dit probleem te verhelpen. In een standaard Gnome-installatie zal de inhoud van het klembord meteen leeg worden gegooid op het moment dat je OpenOffice.org Writer afsluit.
Door Anoniem: Je weet diep vanbinnen natuurlijk zelf ook wel dat dit kolder van de laagste plank is. Misschien een tip voor de toekomst: onderzoek eerst eens iets voordat je de naam van een ander door het slijk haalt: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/106644
Ik weet echt wel waar ik het over heb, hoor. Je geeft zelf overigens de verkeerde link. Als je een link geeft, geef dan een link naar de master van deze bug:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/11334
Aan het aantal reacties, het aantal duplicates en het aantal keren dat "This bug affect me too" is geklikt is wel al te zien dat ik echt niet de enige ben die last heeft van de idiote manier waarop het klembord is geimplementeerd.
Ik weet hoe het standaard klembord van Linux werkt (lees die reacties maar eens door, het wordt daar allemaal uitgelegd). Die manier van werken, werkt echter voor geen meter, aangezien je de bron-applicatie open moet laten staan. Als je de bron sluit, is er niets meer over om nog ergens te kunnen plakken.
KDE heeft Klipper als workaround voor dit absurde probleem. Gnome heeft ervoor gekozen om zelf een klembord te implementeren. Probleem is dat in iedere applicatie code moet worden opgenomen om de applicatie te laten samenwerken met het klembord van Gnome. Dit is natuurlijk absurd, aangezien er zo idioot veel applicaties zijn dat het gewoon onmogelijk is om het Gnome-klembord in iedere Linux-applicatie te implementeren. Daarnaast is het sowieso te belachelijk voor woorden dat iedere applicatie-ontwikkelaar moeite moet doen om zijn applicatie te laten samenwerken met een klembord. Een fatsoenlijk werkend klembord hoort een basis-feature van een besturingssysteem te zijn. Het is gewoon belachelijk dat je als gebruiker extra software moet gaan installeren om een werkend klembord te krijgen of dat iedere ontwikkelaar zijn applicatie moet gaan aanpassen om deze te laten samenwerken met het klembord van een bepaalde desktopomgeving. De ontwikkelaars zou hier geen moeite voor hoeven te doen en de gebruiker ook niet. Je moet gewoon een kale installatie van een besturingssysteem kunnen doen en dan moet het klembord gewoon werken zoals iedereen dat verwacht (en dat betekent dus dat de inhoud van het klembord bewaard blijft nadat je de bron-applicatie hebt afgesloten). Een ontwikkelaar moet zich gewoon bezig kunnen houden met de ontwikkeling van de applicatie en zou geen moeite hoeven te doen om ervoor te zorgen dat de inhoud van het klembord bewaard blijft als de gebruiker de applicatie afsluit.
Door Eerde: Bla, bla bla... het enige amateuristische is hier de gebruikert die niet eens weet hoe iets te installeren (Klipper) of in te stellen.
Mijn klembord werkt beter dan enige versie die M$ ooit voor haar wanproducten heeft uitgebracht.
Koop fijn een Apple, ben je in ieder geval nog deels 'Linux' en in ieder geval *nix ;)
Zoals ik hierboven al zeg is het gewoon absurd dat je als gebruiker eerst extra software moet gaan installeren om ervoor te zorgen dat je besturingssysteem niet meteen de inhoud van het klembord vergeet op het moment dat hij de bron-applicatie afsluit. Als de gebruiker er eerst achter moet komen dat zijn besturingssysteem meteen bij het afsluiten van de bron-applicatie het klembord volledig leeg knikkert en hierdoor een grote lap tekst kwijt raakt die hij had getypt en even op het klembord had gezet om meteen daarna in een andere applicatie te plakken, getuigt dit in mijn ogen van amateurisme ten top. De gebruiker moet er dus eerst zelf achterkomen dat zijn besturingssysteem gewoon ongevraagd de inhoud van het klembord leeg knikkert, dan moet hij zelf gaan uitvinden dat hij extra software moet installeren om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt en dan blijkt deze software er in meerdere varianten te zijn (Klipper, Glipper, Parcellite en nog een aantal) en moet de gebruiker gaan uitzoeken welke het beste is. In zo'n geval is de gebruiker niet amateuristisch, maar het besturingssysteem.