image

Het web klaar voor de slacht?

maandag 1 juli 2002, 14:09 door Redactie, 2 reacties

Onderzoek van het Engelse bureau Netcraft wijst erop dat het internet kwetsbaarder is dan ooit.
De bugs en veiligheidslekken zijn legio en het is al haast niet meer mogelijk om bij te houden welke applicaties nu weer onveilig blijken. (ZDNet UK)

Reacties (2)
02-07-2002, 09:45 door Anoniem
Het is niet dat het kwetsbaarder is dan ooit het is gewoon dat er meer lekken bekent worden gemaakt en meer gebruik van gemaakt wordt door hackers...
02-07-2002, 10:18 door Anoniem
Is het ook niet gewoon zo dat door de toename van het aantal 'huis, tuin en keuken' servertje in de hobby sector het aantal clients die kan deelnemen in een dDOS aanval enorm is en o.a. hierdoor een flinke hoeveelheid aanvallen plaats kan vinden.

Tel daarbij op dat het aantal pc's flink is toegenomen in de laatste 10 jaar (pc prive ter stimulatie van pc bezit/gebruik) en het makkelijker verkrijgbaar worden van scripts via het net.

Webservers worden al langer gehacked/bestookt en de bedrijven met naamsbekendheid liggen al langer onder vuur van publiciteits geile crackers/hackers. Mijns inziens is het echter wel een verschuiving van de hacker pur sang naar de script gebruiker zonder achtergrond kennis en enkel uit op een 'hit'.

Met het groter worden van programma's (functionaliteit e.d.) neemt de lengte van de broncode toe en dus ook de kans op fouten dan wel te gebruiken te kort komingen of ongewilde extra's. Veilig programmeren is tijdrovend en in een tijd gedreven maatschappij wil er dan wel eens een steekje vallen.

En zoals altijd de beste beveiligings is altijd nog admin afhankelijk en niet enkel software afhankelijk. Patchen dus, heren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.