image

Mozilla: Bedrijven verzwijgen Firefox-wensen

donderdag 30 juni 2011, 07:23 door Redactie, 6 reacties

Mozilla wil Firefox best geschikt voor bedrijven maken, maar die weigeren om "on the record" met de open source-ontwikkelaar te praten. Dat zegt Mike Shaver, Vice President Technical Strategy. "We hebben verschillende keren geprobeerd om deze informatie te verzamelen, wat voor soort features tot wat voor soort uitrol zou leiden en wat voor gevolgen het voor gebruikers zou hebben, maar hadden grote moeite om die informatie op een bruikbare wijze in onze productplanning te krijgen."

Volgens Shaver wil een "verrassend aantal" instellingen niet zwart op wit zeggen wat ze nodig hebben. "Dat maakt het erg lastig voor ze om aan een gemeenschappelijke discussie mee te doen over wat het waard is om in te investeren en wat de waarschijnlijke resultaten zijn." Het probleem ligt ook deels bij Mozilla, merkt Shaver op: "Eén aspect is dat Mozilla voornamelijk uit niet-zakelijk IT-personeel bestaat."

Evolutie
Er moet dan ook een gezamenlijke oplossing worden gevonden. "Om succesvol te zijn, denk ik dat bedrijven meer dan alleen consumenten van software en tools moeten zijn." Er moet volgens Shaver een framework komen zodat ondernemingen kunnen bijdragen aan de dingen die voor hen belangrijk zijn.

"Bedrijven moeten mogelijk ook hun denken over het uitrollen van software veranderen, als ze browserontwikkeling en de evolutie van het webplatform willen bijhouden." Eerder liet Mozilla topman Jay Sullivan al weten dat Mozilla ook naar bedrijven gaat luisteren wat Firefox betreft.

Reacties (6)
30-06-2011, 08:50 door SirDice
Ik denk dat de belangrijkste 'feature' een centraal te regelen (en af te dwingen) configuratie is.

Het grote voordeel van IE voor bedrijven is dat je IE kunt configureren middels group-policies.
30-06-2011, 09:39 door Anoniem
Er zijn al jaren firefox "adm" files te vinden. adm is het oude bestandsformaat van group policies. De nieuwe (admx, na Windows 2003 R2) bestaat naar mijn weten niet
Zijn ze door enthousiastelingen inelkaar gezet, officeiele ondersteuning is er niet.
Het aantal instellingen tussen beide programma's kan ik moeilijk vergelijken omdat ik de adm file van firefox niet ken. De instellingen in IE gaan spectaculair diep.

De belangrijkste reden, waar Firefox het in grote bedrijven aflegt tegen IE, is het update mechanisme. Bij IE gaat dat via WSUS, als beheerder gaan de updates met Windows updates mee, je laat een set updates (incl ie) testen door een pilot groep en als er geen probleem opduikt verspreid je alles.
Met Firefox moet er een mechanisme in het bedrijf aanwezig zijn om updates te installeren, de gebruiker heeft immers geen rechten omzelf software te installeren, dit mechanisme moet dat ondervangen. Elke update moet voor dat mechanisme worden voorbereid, getest en verspreid. dat is veel bewerkelijker kost dus meer tijd, en geld.
De extra functies die firerfox kan bieden wegen daar denk ik in een bedrijf niet tegenop.
30-06-2011, 09:46 door Mysterio
Er is niets mis met het vaststellen van je doelgroep. Het wordt wel tijd dat Mozilla na gaat denken over een beleid en dat niet laat afhangen van top figuren die zo nu en dan wat roepen.
30-06-2011, 11:22 door Anoniem
Je kan wel zaken aandragen, maar Mozilla luistert toch niet.

Als je alleen al kijkt naar de "feature" switch to tab, de discussie om dit uit te kunnen zetten loopt al bijna een jaar, maar Mozilla reageert hier totaal niet op.
30-06-2011, 22:03 door Anoniem
Door Anoniem:
Als je alleen al kijkt naar de "feature" switch to tab, de discussie om dit uit te kunnen zetten loopt al bijna een jaar, maar Mozilla reageert hier totaal niet op.

Dit is vooral handig voor wie de panorama-functie gebruikt lijkt mij. Als je dit niet wil druk je gewoon 'shift' in als je op de de zogenaamde 'switch to tab' klikt.
01-07-2011, 09:02 door Anoniem
Bedrijven geven wel degelijk aan wat ze willen ...

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=267888
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=231062
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.