image

"Israël en Saoedi-Arabië overwegen nieuwe Stuxnetworm"

maandag 2 december 2013, 12:15 door Redactie, 0 reacties

Israël en Saoedi-Arabië overwegen om samen een nieuwe Stuxnetworm te ontwikkelen om het Iraanse nucleaire programma te saboteren, zo laten anonieme bronnen tegenover het Iraanse persbureau Fars News Agency (FNA) weten.

De Saoedische en Israëlische inlichtingendiensten zouden op 24 november bij elkaar zijn gekomen om te praten over het uitwisselen van inlichtingen over het Iraanse nucleaire programma. Ook zouden sabotageoperaties zijn besproken. Eén van de voorstellen die tijdens de bijeenkomst werden gedaan was de ontwikkeling van malware die schadelijker zou zijn dan Stuxnet.

Sabotage

Stuxnet was een worm die door de Verenigde Staten en Israël zou zijn ontwikkeld om de Iraanse uraniumverrijkingscentrale in Natanz te saboteren. De malware die de Israëliërs zouden hebben voorgesteld moet de softwarestructuur van het Iraanse nucleaire programma bespioneren en vernietigen. Het plan, wat ongeveer één miljoen dollar zal kosten, werd zeer positief door de Saoedi's ontvangen, aldus de bron tegenover het FNA.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.