image

FBI: zorgsector kwetsbaar voor cyberaanvallen

vrijdag 25 april 2014, 13:17 door Redactie, 3 reacties

De beveiliging van de Amerikaanse zorgsector laat te wensen over, waardoor systemen kwetsbaar voor aanvallers zijn en patientendossiers met gevoelige informatie risico lopen. Dat blijkt uit een waarschuwing die de Amerikaanse opsporingsdienst naar zorgverleners stuurde.

Medische dossiers en zorgverzekeringsgegevens zouden meer waard voor cybercriminelen dan creditcardnummers zijn, omdat ze meer details bevatten waarmee het mogelijk is om toegang tot bankrekeningen of medicijnen te krijgen. "De zorgsector is in vergelijking met de financiële sector en detailhandel niet zo bestand tegen cyberaanvallen, daarom is er een grotere kans op cyberaanvallen", aldus de waarschuwing die in handen van persbureau Reuters kwam.

Of er ook exacte details of handelingsperspectief in de waarschuwing staan laat Reuters niet weten. Wel zou de FBI naar dit rapport van het SANS Institute wijzen waarin ook voor de lakse beveiliging binnen de zorgsector wordt gewaarschuwd. Het probleem zou voornamelijk worden veroorzaakt door het grote aantal apparaten dat op het internet wordt aangesloten en niet adequaat beveiligd is.

Reacties (3)
25-04-2014, 13:24 door Anoniem
Leuk dat ze daar nu mee komen. Had je al lang op je vingers na kunnen tellen. En daarom gaan we door met de medische wereld te verdigitalisteren. Zodat er nog meer te grasduinen is voor... nouja, iedereen behalve de medicos zelf.
25-04-2014, 13:39 door Anoniem
Nee, het EPD is gewoon een goed idee.
25-04-2014, 15:34 door Anoniem
De enige werkelijke zorg die wij hier moeten hebben is dat 99% van alle nederlanders nog altijd kwetsbaar is voor aanvallen van de FBI en NSA
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.