image

'CIA tipte Belgische inlichtingendienst over Snake-rootkit'

woensdag 14 mei 2014, 10:40 door Redactie, 6 reacties

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft de Belgische militaire inlichtingendienst ADIV getipt over de infectie van computers bij het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken met de zeer geavanceerde Snake-rootkit. Dat laten bronnen tegenover de Belgische krant De Standaard weten.

Vorige week werd bekend dat computers van het ministerie waren besmet, waarbij de aanvallers vertrouwelijke documenten buitmaakten. Het zou onder andere om een dossier over de Oekraïne gaan. Vanwege de infectie werd besloten de computers van het internet af te sluiten, maar na een dag konden de ambtenaren weer online.

Naast informatie over de infectie liet de CIA de Belgische inlichtingendienst ook weten dat de aanvallers het op informatie over de Oekraïne hadden voorzien. Een onderzoek naar wat er nog meer voor documenten en bestanden zijn gestolen loopt nog.

Reacties (6)
14-05-2014, 12:13 door Ramon.C
Erg geloofwaardig. Kuch
14-05-2014, 13:04 door Anoniem
Door Ramon.C:
Erg geloofwaardig. Kuch
Eigenlijk wel.
De NSA heeft dat natuurlijk gezien toen zij zelf aan het rondneuzen waren, en besloten via de CIA hun Belgische Inlichtingen Broeders een handje te helpen. (iets met herstellen reputatieschade enzo...)
14-05-2014, 14:10 door Anoniem
Door Ramon.C: Erg geloofwaardig. Kuch

Was al in lijn der verwachtingen dat ze zoiets zouden roepen...
Krijg ineens een flashback naar een tekenfilm van vroeger waarbij een muis met een honkbalknuppel op een hond slaat en dan de knuppel doorgeeft aan de kat die ernaast staat... tegen de tijd dat de hond (belgie) kijkt wat er gebeurd is staat de kat (rusland) met een hondbal knuppel in de hand... En ja, probeer dan maar uit te leggen dat het de muis (NSA) was.
14-05-2014, 15:00 door Anoniem
"Volgens onze backdoors zijn er andere backdoors op uw systeem te vinden..." &
"Volgens onze tap-gegevens hebben onversleutelde documenten over uw netwerk verlaten..."

Wel humor eigenlijk.
14-05-2014, 17:27 door Anoniem
Maar, Hoe weet de CIA dit dan? Komt dit doordat ze de makers tracken, of juist omdat ze het netwerk van de belgen goed monitoren?

Die vraag moet eens gesteld en beantwoord worden.
16-05-2014, 09:30 door _R0N_
Tja, ze moesten wel voor de Russen zouden zeggen dat de CIA informatie uit de Belgische systemen aan het vissen was..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.