image

'DDoS-aanvallen met slimme televisies in 2013'

vrijdag 14 december 2012, 13:32 door Redactie, 7 reacties

Slimme televisies die met het internet verbonden zijn worden volgend jaar een doelwit voor hackers. "Ze beschikken over rekenkracht en aangezien security ontbreekt, staan ze wagenwijd open voor aanvallen", aldus het Finse anti-virusbedrijf F-Secure. In tegenstelling tot veel computers zouden veel slimme televisies direct aan het internet hangen, zonder de bescherming van een router om ongewenst verkeer te filteren.

Daarnaast zouden consumenten de standaard gebruikersnaam en wachtwoord van het beheerderspaneel niet wijzigen, waardoor aanvallers eenvoudig toegang kunnen krijgen. "Het is zeer eenvoudig voor hackers om naar slimme televisies op het internet te zoeken", zegt Sean Sullivan. "Eenmaal gevonden hebben ze alleen een standaard gebruikersnaam en wachtwoord nodig om binnen te komen."

Malware
Dit jaar is er al malware voor 'set top boxes' ontdekt en F-Secure voorspelt dan ook dat slimme televisies volgend jaar aan de beurt zijn en worden gebruikt voor clickfraude, het berekenen van Bitcoins en het uitvoeren van DDoS-aanvallen op websites.

Onlangs waarschuwde ook het Nationaal Cyber Security Center voor de kwetsbaarheid van televisies.

Reacties (7)
14-12-2012, 13:52 door N4ppy
Hoe hangt een TV dan direct aan het internet?

http://internet-tvs-review.toptenreviews.com/ die van volgend jaar hebben geen ingebouwd internet wel wifi
14-12-2012, 13:59 door Anoniem
Mijn Samsung Smart TV hangt aan een switch, die weer aan een cisco router. ik zou eerlijk gezegd niet weten hoe ik dat ding moet beveiligen, aangezien hij alleen gebruik maakt van de officiele samsung appstore ( en ik geen rare apps installeer ). Iemand tips?
14-12-2012, 14:43 door Anoniem
Door N4ppy: Hoe hangt een TV dan direct aan het internet?

http://internet-tvs-review.toptenreviews.com/ die van volgend jaar hebben geen ingebouwd internet wel wifi

Dit is raar wat je hier zegt. Het heeft geen ingebouwd internet maar wel wifi? Welk procotol wordt er volgens jou over Wifi gepraat? Juist tcp/ip.....oftewel internet.
14-12-2012, 15:02 door Anoniem
Laat me raden, anti-virusbedrijf F-Secure heeft vast wel tools te koop om ons daar tegen te beschermen
14-12-2012, 16:11 door SirDice
Door N4ppy: Hoe hangt een TV dan direct aan het internet?
https://secure.security.nl/artikel/44282/1/Samsung_not-so-smart_TV.html

Middels UPnP.
16-12-2012, 00:06 door Anoniem
Tijd voor virusscanner en firewall voor tv's of de huidige pc firewalls en antivirus moet worden aangepast om ook de tv,printer en andere aangesloten aparaten te beschermen.Het kan niet anders. Ik vindt overigens dat er tv's zonder internet/wifi beschikbaar moeten blijven voor consumenten die geen zin hebben om ook nog eens hun tv te moeten beveiligen met antimalware en firewall.Geef mij maar een simpele beeldbuis tv.Al die moderne troep is nog hackbaar ook. Zit je leuk naar een WK-wedstrijd van Oranje te kijken wordt je door een hackende pestkop uit de buurt naar een andere zender gezapt.Leuk he!? Ja dat is de nabije toekomst,mensen.
16-12-2012, 17:35 door Security Scene Team
Door Anoniem: Zit je leuk naar een WK-wedstrijd van Oranje te kijken wordt je door een hackende pestkop uit de buurt naar een andere zender gezapt.Leuk he!? Ja dat is de nabije toekomst,mensen.

haha, ja dat klinkt inderdaad best leuk. hier en daar wat lekke tv's kan geen kwaad. daar hebben we beveiligings bedrijven voor, nieuwe dure beveiligings softwares enz, en maar lekker betalen.. en nee gekraakte versies downloaden mag niet meer want die proberen ze nu ook aan te pakken

want ja, de maatschappij moet blijven draaien toch?!

lol
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.