Wat je je wel moet bedenken als je zo iets gebruikt is dat de kwaliteit van je zoekresultaten een stuk minder wordt.
Privacy of Gemak ?Commerciële aanbieder :
"Als ik echt alles van jou weet kan ik je veel beter van dienst zijn"Klant :
Oké dat is wel zo handig en snel want dat privacy enzo is daar snap ik toch niets van. Dat is alleen maar lastig en kost me tijd.
Bovendien heb ik toch helemaal niets te verbergen!"Nee, je hebt wél iets te verbergen"https://decorrespondent.nl/209/Nee-je-hebt-wel-iets-te-verbergen/6428004-ab2d5fc2Vervang in het artikel de woorden overheid (waar het kan) voor de naam van een willekeurig groot bedrijf dat jouw gegevens beheert of verzamelt (je weet er vast wel een paar).
Bijvoorbeeld bekende zoekmachine aanbieder als Google, je hebt dus wel iets te verbergen, ook voor Google omdat (sommige) zoekopdrachten heel privé kunnen zijn.
Zoekopdrachten waarvan je wil dat die nooit direct aan jouw persoon kunnen worden gekoppeld zodat er bewust of per ongeluk misbruik van kan worden gemaakt of zich tegen je keert.
Privé zaken die gaan over bijvoorbeeld je gezondheid, politieke voorkeuren, interesses die je niet wil delen, je (journalistieke) werk, vul maar in of aan.
Bedenk daarbij (!) dat vele stukjes ogenschijnlijk niet belangrijk lijkende irrelevante informatie heel veel en precies iets over iemand kunnen zeggen, een uniek inzichtelijk profiel kunnen opleveren van iemand (daar wordt denk ik door velen niet bij stil gestaan).
Daarom is het wèl belangrijk stil te staan welke gegevens je met wie deelt.
Best ingewikkeld en lijkt een onbegonnen zaak daar nog aan te beginnen.
Dan maar niet meer doen dan?
Een simpel eenvoudig stapje is even stilstaan bij de keuze van een standaard zoekmachine en/of een tweede erbij voor sommige zoekopdrachten.
Dat is geen kwestie van kunnen maar willen.Positief; alle kleine beetjes de andere goede kant op helpen.
;-)