09-07-2015 10:36 door Anoniem:
Wat een schoolmeester verhaaltje weer :-(
Beantwoord deze vraag eens: hoeveel privacy gevoelige Whatsapp berichten heb jij op straat zien liggen? Zoiets zou onmiddellijk breed worden uitgemeten in de media.
Antwoord: Niet één, want ik voel geen enkele drang om brutaal in te breken in het leven van iemand anders.
Maar er zijn "clubs" die daar anders over denken: uit het (historische) privacybeleid van Facebook valt veel af te leiden.
Lees bijv. eens
https://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_FacebookDit is een partij die heeft doen blijken dat als zij de kans krijgen het niet zullen laten om op alle mogelijke manieren te proberen geld te verdienen aan het privéleven van hun gebruikers, zonder aan deze mensen toestemming te vragen of mee te delen welke persoonlijke informatie zij waarvoor gebruiken. In de medische sfeer kun je bijv. eens denken aan het doorverkopen van medische informatie van personen. Dit zou er uiteindelijk toe kunnen leiden dat bijv. de aanvraag van een levensverzekering wordt geweigerd, of dat zo'n persoon hogere premies moet betalen dan normaal.
Echter een verzekeringmij. zal hierbij vast niet het achterste van de tong laten zien over het hoe en waarom.
Ga er niet te snel van uit dat iets niet kan, of niet zal gebeuren, en dat alles wat er gebeurt meteen breed uitgemeten zal worden. De werkwijze van dit soort bedrijven wordt niet naar Nederlands of Europees recht beoordeeld.
Aan "de andere kant van de grote plas" zijn privacywetten lang niet zo streng als hier, en zo nodig worden nog wat slimme constructies gebruikt om door de mazen van de wet heen te glippen voor het geval iemand iets zou ontdekken.
Verder zijn resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. De veranderingen gaan tegenwoordig erg snel.
Zelfs al wordt de soep meestal niet zo heet gegeten dan ze wordt opgediend, en lijkt het risico misschien (nog) niet zo groot als de uitstraling van mijn bericht zou kunnen doen geloven (maar eigenlijk weten we dat niet precies), dan toch zijn er mensen die (mede) om dit soort redenen al bewust applicaties als WhatsApp en Facebook weigeren,
zoals bijvoorbeeld Anoniem 08-07-2015, 12:30 hierboven, die zelfs over "faecesboek" spreekt...
En waar zou een arts dan nog in zijn "security onkunde" of eigenwijsheid het recht vandaan halen dat ook de namen en aandoeningen van mensen uit deze categorie door toedoen van zo'n arts toch over WhatsApp moeten rollen?...
Kortom: een schoolmeester verhaaltje? Is dat zo? Just another brick in the wall?
Door mij zijn alleen feiten weergegeven, en enkele conclucies getrokken. En daar ben ik niet de enige in.
Lees bijv. ook eens
http://www.bierman.nl/publicaties/social-media-privacy:-de-verborgen-risicos-van-whatsappof
https://www.ibewustzijnoverheid.nl/nieuws/item/artikel/whatsapp-to-app-or-not-to-app/of
http://www.bnr.nl/nieuws/tech/873399-1310/bedrijven-onderschatten-risico-s-van-whatsappDat zoiets niet altijd even leuk is om te horen, en de pret wel eens kan bederven snap ik.
Dat men vervolgens in een tegenreactie bepaalde feiten probeert te ontkennen of te ontkrachten met andere feitelijkheden snap ik ook. Dit is een natuurlijke reactie van de mens. Maar dit doet er helaas niets aan af dat de feiten zijn zoals ze zijn, en dat ook verschillende andere bronnen die het kunnen weten ons waarschuwen dat we er verstandig aan doen om hier wel serieus rekening mee te houden. Want anders ziet het er naar uit dat onze toekomst wel eens meer door Facebook/Whatsapp e.d. bepaald zou kunnen worden dan ons lief is.
"mij zijn niet van de bange, maar wel van de voorzichtige"