Zakenreizigers die naar China gaan doen er verstandig aan om voor vertrek hun software te updaten, aangezien het installeren van software-updates in China zelf vermeden moet worden. Dat adviseert voormalig NSA-functionaris Thomas Parenty, die tegenwoordig een securityconsultancybedrijf runt.
Volgens Parenty is de grootste dreiging voor westerse bedrijven in China het lokale personeel, leveranciers of partners. Westerse bedrijven zouden belangrijke informatie met lokale partners delen zonder goede voorzorgsmaatregelen te nemen als het gaat om de digitale controle over die informatie.
Een andere fout die bedrijven in China maken is dat ze bijvoorbeeld tijdens meetings erop staan dat iedereen zijn simkaart of batterij uit de mobiele telefoon verwijdert, omdat zo te voorkomen dat spionnen op deze manier zouden kunnen meeluisteren. "Maar iedereen heeft een laptop voor zich en de laptops zijn veel kwetsbaarder. Mensen richten zich dus op het kleine risico terwijl ze het grotere risico verwaarlozen", aldus Parenty tegenover de New York Times.
Wie op zakenreis naar China gaat krijgt verder het advies om thuis alle software te updaten. "En wanneer je in China bent, installeer dan geen enkele software-update", zo waarschuwt Parenty. Verder wordt schijfversleuteling, het instellen van een BIOS-wachtwoord en het gebruik van een VPN-dienst aangeraden. In het verleden is er vaker vanuit de VS gewaarschuwd om geen elektronische apparatuur mee naar China te nemen. Tijdens de Olympische Spelen werd bijvoorbeeld aangeraden om laptops met vertrouwelijke informatie thuis te laten en ter plekke wegwerptelefoons te gebruiken.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.