image

Benetton voorziet kleding van 'spywear'

woensdag 12 maart 2003, 09:35 door Redactie, 0 reacties

In kleren van Sisley zitten binnenkort zendertjes waarmee Benetton, de eigenaar van het merk, kan nagaan wat er met de producten gebeurt van het moment dat zij de fabriek verlaten tot ze worden verkocht.

Volgens Philips, waar Benetton vijftien miljoen zendertjes heeft besteld, zullen veel kledingbedrijven Benetton navolgen. De zendertjes zijn chips die ervoor zorgen dat een fabrikant in een opslag zien hoe het met de voorraad staat. Handmatig scannen van labels met barcodes, zoals nu gebeurt, is overbodig, zegt Terry Phipps, verantwoordelijk voor de digitale gegevensbestanden van Benetton.

Privacy-organisaties zijn echter bezorgd, al wijst Philips erop dat de chips geen informatie over de koper bevatten en ze buiten de winkel in feite waardeloos zijn. Het Amerikaanse Electronic Privacy Information Center pleit voor wetgeving. Ze zeggen dat het voor intern gebruik is. Maar wie houdt bedrijven tegen als ze informatie willen delen met derden, bijvoorbeeld met de overheid of met de politie? zegt woordvoerder Wayne Madsen. (Nu.nl)

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.