image

Philips komt met update voor Android-malware op smartphone

vrijdag 22 januari 2016, 10:14 door Redactie, 2 reacties

Philips komt met een update voor een Android-toestel dat onder de naam van het bedrijf wordt verkocht en met malware is besmet, zo laat het elektronicaconcern aan Security.NL weten. Deze week meldde het Russische anti-virusbedrijf Doctor Web dat de Philips S307 standaard met malware werd geleverd.

De malware kan "vervelende advertenties" laten zien en aanvullende software installeren. Ook kan de malware video-advertenties en animaties op het hoofdscherm tonen. Volgens de onderzoekers wordt de malware, die zich in de launcher-app bevindt, niet meteen na het eerste gebruik actief, maar op een later moment. Zodoende zou de gebruiker niet weten waar hij de malware heeft opgelopen. Aangezien de malware een systeemprogramma is, kan die aanvullende software zonder toestemming of medeweten van de gebruiker installeren. De launcher-app is te vergelijken met het startmenu op pc's.

Een woordvoerder van Philips laat weten dat het om smartphones gaat die in China worden gemaakt door de licentiepartner Sang Fei. Na overleg met het ontwikkelteam van Sang Fei blijkt dat de besmette launcher-app niet vooraf is geïnstalleerd, zoals Doctor Web beweert. "Wel zit er een advertentiefunctie in de launcher-app. Zodoende lijkt het op een pre-installed app issue. De advertentiefunctie wordt er nu uitgehaald", aldus Philips. Hiervoor is er een update ontwikkeld die vandaag gereed zal zijn en automatisch 'over the air' onder de smartphones in kwestie wordt uitgerold.

Reacties (2)
22-01-2016, 19:01 door quikfit
Een prima controle over het productieproces dus....*proest*
23-01-2016, 21:51 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.