De FBI zal niet aan Apple laten weten hoe het erin slaagde om de vergrendelde iPhone 5c van één van de San Bernardino-schutters te ontgrendelen. De zaak deed veel stof opwaaien, omdat de FBI naar de rechter was gestapt om Apple te dwingen met het ontgrendelen mee te werken.
Apple ging tegen de uitspraak van de rechter in hoger beroep. Nog voordat het hoger beroep zou worden behandeld liet de FBI weten dat het via een externe partner erin was geslaagd om toegang tot het toestel te krijgen. De methode zou volgens FBI-directeur James Comey alleen op de iPhone 5c met iOS 9 werken. Toch betaalde de opsporingsdienst naar schatting meer dan 1,3 miljoen dollar hiervoor.
De Amerikaanse overheid zou daarnaast nog kijken of het Apple over het probleem zou inlichten, aldus Comey tijdens een recent optreden. Gisterenavond kwam de FBI echter met een verklaring waarin het laat weten dat het Apple niet zal informeren. Bij het inschakelen van de externe partner heeft de opsporingsdienst namelijk niet de rechten van de techniek verworven. Daardoor beschikt de FBI niet over voldoende technische informatie over de kwetsbaarheid.
De woordvoerster van de FBI liet verder weten dat de FBI meestal geen commentaar op kwetsbaarheden in specifieke producten geeft, maar de opsporingsdienst in dit geval een uitzondering besloot te maken vanwege de 'buitengewone aard' van deze specifieke zaak, de grote interesse van het publiek en het feit dat de FBI het bestaan van de hackmethode zelf al heeft bekendgemaakt, zo meldt Reuters.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.