image

Google: Wifi-chip van smartphones niet veilig

woensdag 12 april 2017, 15:22 door Redactie, 0 reacties

De beveiliging van wifi-chips waar smartphones gebruik van maken laat ernstig te wensen over, waardoor gebruikers risico lopen om te worden aangevallen, zo stelt Google-onderzoeker Gal Beniamini. Onlangs vond Google kwetsbaarheden waardoor het mogelijk was om Androidtoestelle en iPhones via de wifi-chip over te nemen. De gevonden problemen zijn inmiddels gepatcht.

Er is echter nog veel meer mis met de beveiliging van de wifi-chips, aldus de onderzoeker. Zo is er onvoldoende scheiding tussen de wifi-chip en smartphone en zitten er kwetsbaarheden in de communicatieprotocollen tussen de smartphone en de wifi-chip. Een ander groot probleem is het gebrek aan bescherming tegen kwaadaardige wifi-chips. Door het ontbreken van een scheiding tussen de wifi-chip en de rest van de smartphone is het mogelijk om vanuit de Android-context de kernel over te nemen.

De onderzoeker verwacht niet dat de problemen op korte termijn zullen worden opgelost. "De combinatie van steeds complexere firmware en de groei van wifi wijst erop dat lekken in de firmware nog wel enige tijd zullen blijven bestaan." Deze aanname wordt volgens Beniamini ondersteund door het feit dat zelfs bij een oppervlakkige controle van de firmware er allerlei problemen aan het licht kwamen, die allemaal door aanvallers op afstand waren te misbruiken. De onderzoeker hoopt dan ook dat fabrikanten veiligere chips op de markt zullen brengen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.