Google moet de Amerikaanse autoriteiten informatie geven over de Gmail-accounts van vier gebruikers die hun data op servers buiten de VS hebben opgeslagen. De zoekmachinegigant heeft tevergeefs geprobeerd om dit bij de rechter aan te vechten.
Google ontving juni 2016 al een dagvaarding om de gebruikersgegevens van twee accounts te overhandigen waarvan de data buiten de VS zijn opgeslagen. Ook zijn bijlagen van de Gmail- accounts van twee andere gebruikers opgevraagd. Een rechter in de VS heeft nu bepaald dat Google de gegevens inderdaad moet overhandigen aan de opsporingsautoriteiten. Dat is opmerkelijk omdat Microsoft er vorige zomer wel in was geslaagd om rechtsverzoeken aan niet-Amerikaanse Microsoft-gebruikers met data op servers buiten de VS te stoppen. Toen hoefde Microsoft geen toegang te geven tot de opgevraagde accounts.
In deze zaak tegen Google heeft de rechter anders geoordeeld omdat Google de gevraagde informatie uit eigen servers kan halen die wel in de Verenigde Staten staan. En daarom is het bedrijf verplicht mee te werken. Volgens The Register weigerde Google commentaar te geven op deze kwestie.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.