image

Testlab: Bitdefender beste virusscanner van 2017

woensdag 7 februari 2018, 12:27 door Redactie, 10 reacties

Het Oostenrijkse testlab AV-Comparatives heeft Bitdefender tot de beste virusscanner van 2017 uitgeroepen (pdf). De verkiezing was gebaseerd op verschillende tests die vorig jaar plaatsvonden. In totaal werden de verschillende testresultaten van 21 anti-viruspakketten over geheel 2017 genomen.

Het ging om tests waarbij de detectie van malware, systeembelasting, 'real world' prestaties en het verwijderen van malware werden getest. Bitdefender en Kaspersky wisten hierbij steeds de hoogste scores neer te zetten. Aangezien AV-Comparatives geen twee producten tot het 'product van het jaar' uitroept, wordt er gekeken of een product de titel al eens eerder of recenter heeft gewonnen. In 2015 was het de beurt aan Kaspersky Lab. Zodoende werd Bitdefender nu uitgeroepen tot "product van het jaar" en kreeg Kaspersky Lab de titel "outstanding product".

Tevens werden er awards voor specifieke categorieën uitgereikt. Tencent won de award voor het verwijderen van malware, terwijl ESET de awards voor laagste systeembelasting en laagste aantal false positives kreeg. Voor de detectie van malware kregen BullGuard en Kaspersky Lab de award. De award voor real world prestaties werd gewonnen door Bitdefender en Panda.

AV-Comparatives benadrukt dat het "perfecte beveiligingsprogramma" niet bestaat, of een programma dat aan de wensen van alle gebruikers tegemoetkomt. Ook wil 'product van het jaar' niet zeggen dat het programma in alle gevallen voor alle gebruikers de beste is. "Het zegt alleen dat de algehele prestaties in onze tests door het hele jaar genomen consistent en onverslaanbaar waren", aldus het testlab. Computergebruikers krijgen dan ook het advies om voor het kiezen van een virusscanner eerst een testversie te proberen.

Image

Reacties (10)
07-02-2018, 13:39 door Anoniem
Toch wel jammer dat Kaspersky niet ook de titel kreeg, had weer wat beter gestaan in verband met dat kaspersky niet meer toegestaan is bij de Amerikaanse regering.
07-02-2018, 15:46 door Anoniem
Aangezien AV-Comparatives geen twee producten tot het 'product van het jaar' uitroept, wordt er gekeken of een product de titel al eens eerder of recenter heeft gewonnen. In 2015 was het de beurt aan Kaspersky Lab. Zodoende werd Bitdefender nu uitgeroepen tot "product van het jaar" en kreeg Kaspersky Lab de titel "outstanding product".

LMFAO als je vorig jaar de beste was, kan je dat dit jaar niet zijn ? Als je hetzelfde scoort, kan je de prijs delen.
07-02-2018, 15:47 door Anoniem
Toch wel jammer dat Kaspersky niet ook de titel kreeg, had weer wat beter gestaan in verband met dat kaspersky niet meer toegestaan is bij de Amerikaanse regering.

Onzin argument, aangezien de prijs gaat over de vraag hoe goed een produkt is, en niet welke politieke spelletjes er gespeeld worden. Dergelijke zaken behoren dus geen enkele invloed te hebben. Tegelijkertijd heb je gelijk dat Kaspersky en Bitdefender bij dezelfde score dezelfde titel behoren te krijgen, dat zeer zeker wel ;)
07-02-2018, 15:52 door Anoniem
Uit nieuwsgierigheid, betekend Microsoft de ingebouwde 'Defender' van Windows 10? Ik ben namelijk werkzaam in een klein bedrijfje waarbij wij onder de indruk waren dat deze voldoende is. Als ik dit moet geloven dan levert het installeren van een pakket van een andere partij een hogere veiligheid op. Is deze stelling correct? Indien dat zo is dan gaan we dat snel eens doen
07-02-2018, 16:51 door Anoniem
Hondjes in de magnetron disclosure
AV-Comparatives benadrukt dat het "perfecte beveiligingsprogramma" niet bestaat, of een programma dat aan de wensen van alle gebruikers tegemoetkomt. Ook wil 'product van het jaar' niet zeggen dat het programma in alle gevallen voor alle gebruikers de beste is. "Het zegt alleen dat de algehele prestaties in onze tests door het hele jaar genomen consistent en onverslaanbaar waren", aldus het testlab. Computergebruikers krijgen dan ook het advies om voor het kiezen van een virusscanner eerst een testversie te proberen.
Hoort dat in een nieuwsbericht?
En zoja, horen dergelijke relativeringen dan niet standaard in veel meer nieuwsberichten thuis?
07-02-2018, 17:46 door Anoniem
Alleen zo jammer dat Bitdefender om de haverklap vraagt of we opnieuw gaan rebooten, heb het zelfs gehad dat ik net weer ingelogd was om aan de volgende boot cycle te beginnen, alleen om BD te updaten. Dit is hoofdzakelijk de reden dat ik BD's licentie niet verleng. Kaspersky vraagt nooit of we gaan rebooten, zelfs niet nadat ze hun engine hebben geüpdatet.

Net kaspersky's licentie verlengd voor 2 jaar voor 3 apparaten, en dat voor €30,- (met een online korting, je moet er gewoon een beetje voor zoeken).
07-02-2018, 22:12 door Anoniem
Windows 10 Defender en een klein beetje je gezond verstand gebruiken is meer dan voldoende.
08-02-2018, 07:08 door Louis57
https://www.bleepingcomputer.com/news/security/bitdefender-ironically-stopped-working-on-safer-internet-day/
08-02-2018, 09:34 door Anoniem
Door Anoniem: Alleen zo jammer dat Bitdefender om de haverklap vraagt of we opnieuw gaan rebooten, heb het zelfs gehad dat ik net weer ingelogd was om aan de volgende boot cycle te beginnen, alleen om BD te updaten. Dit is hoofdzakelijk de reden dat ik BD's licentie niet verleng. Kaspersky vraagt nooit of we gaan rebooten, zelfs niet nadat ze hun engine hebben geüpdatet.
Ik heb anders toch echt meegemaakt dat Kaspersky Small Office Security soms vroeg om de pc te herstarten voor een update. De melding zie je dan staan wanneer je het programma opent of aan een statusverandering van het icoontje in de Windows system tray.

Met Bitdefender Internet Security 2018 is standaard aangevinkt dat een reboot wordt uitgesteld. Je krijgt dan geen prompt te zien om te herstarten. Dat bij het opstarten de prompt verschijnt is ongelukkig, maar net zoals veel andere antivirusprogramma's wordt bij het opstarten gecontroleerd op updates.

Een probleem wat ik wel heb is dat bij scanschema's in Bitdefender een uur wordt afgehaald van de gekozen tijd. Je stelt in 15.00, maar dan wordt het als 14.00 opgeslagen. Hierdoor moet je in dit voorbeeld 16.00 instellen als je het wilt laten scannen om 15.00.
08-02-2018, 09:41 door Anoniem
Door Anoniem: Uit nieuwsgierigheid, betekend Microsoft de ingebouwde 'Defender' van Windows 10? Ik ben namelijk werkzaam in een klein bedrijfje waarbij wij onder de indruk waren dat deze voldoende is. Als ik dit moet geloven dan levert het installeren van een pakket van een andere partij een hogere veiligheid op. Is deze stelling correct? Indien dat zo is dan gaan we dat snel eens doen

Windows Defender voldoet prima. het is al heel vaak bediscussieerd: dit soort testen zegt weinig over de feitelijke bescherming die de diverse pakketten in de praktijk bieden. Als je een beter -gevoel- wilt over Defender kan je de recente AV-Test resultaten bekijken, daarin scoorde Windows Defender 100%... Maar dat gaat dus meer om gevoel dan om veiligheid.

Als veiligheid echt een zorg is, dan is vaak met gedrag en inrichting van de werkplekken veel, heel veel meer winst te behalen. Niet internetten/emailen met een account met beheerrechten is al een grote stap. Ophouden met lukraak downloaden is een tweede. Alle updates (dus ook die van applicaties en Java, etc) zsm installeren is nog zo iets. Overgaan op een moderne browser (Edge, Chrome hebben een totaal andere, veiliger, architectuur dan Internet Explorer). Op hoog-risico systemen (en/of als er met reden riskante sites moeten worden bezocht): de browser in een aparte VM draaien (zoals automatisch kan met Application Guard in de recente versie van Windows 10).

En als laatste: accepteren dat werkplekken besmet kunnen en zullen worden. Dat gebeurt namelijk overal, ongeacht de anti-malware en andere maatregelen die bedrijven op de werkplekken nemen. Echte beveiliging bestaat uit meerdere lagen ('defense in depth') en staat of valt niet met het falen van een enkele laag.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.