image

Gartner: Cyberterrorisme is een theorie

dinsdag 11 november 2003, 11:11 door Redactie, 2 reacties

Volgens Rich Mogull, directeur van Gartner, is cyberterrorisme een fenomeen dat nog nooit heeft plaatsgevonden. "Het doel van terrorisme is door geweld of dwang de maatschappij te veranderen. Ik wil dit cyberterrorisme onderwerp dan ook beeindigen. Het is een theorie, geen feit," zo liet hij tijdens het Gartner Symposium weten. Mogull benadrukte wel dat het voor bedrijven niet uitmaakt wie hen aanvalt en men van alles moet doen om zichzelf te beschermen, of het nu tegen cybercriminelen of cyberterroristen is. We moeten niet bang zijn voor deze esoterische dreigingen, maar kijken hoe we ons zelfs kunnen beschermen tegen de lekken en aanvallen waarvan we weten dat ze bestaan, zo gaat Mogull in dit artikel verder.

Reacties (2)
11-11-2003, 11:26 door Anoniem
Hehe, en nu ook af van de vergelijking hacker=terrorist.
11-11-2003, 11:41 door Anoniem
We weten dat onder meer China een zeer actieve cyber warfare groep heeft. We weten ook dat systemen meer en meer interconnected worden.

Het feit dat we geen gevolgen van large scale disruptions van de informatiemaatschappij zien wil niet zeggen dat ze er niet zijn of niet komen.

Ik vind het wel typisch dt Gartner eerst zo ongeveer iedere CIO/CEO/C** bang maakt met de meest wilde verhalen en vervolgens doodleuk durft te beweren dat het toch niet zo'n vaart loopt. Hoezo, ongeloofwaardig.

Nogmaals, het feit dat er nu geen grootscheepse cyberaanvallen zijn wil niet zeggen dat ze niet komen. De voortekenen zijn out there.

En nee, ik ben niet paranoid. Ik geloof ook niet in UFO's en governement conspiracies.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.