Ring heeft de optie om camerabeelden end-to-end versleuteld op te slaan voor alle deurbel- en cameramodellen beschikbaar gemaakt, maar klanten moeten dit zelf inschakelen. Daarnaast is video end-to-end encryptie niet beschikbaar in België. Door de end-to-end encryptie zijn de beelden alleen te ontsleutelen door middel van een sleutel die zich bevindt op de telefoon van de gebruiker. De encryptiefeature is via de Ring-app in en uit te schakelen.
In eerste instantie was de feature alleen voor bedrade camera's beschikbaar, maar nu ook voor deurbellen die op batterij werken, waaronder de populaire Ring 4. Het gebruik van end-to-end encryptie kent verschillende beperkingen. Zo zijn versleutelde video's niet via Ring.com te bekijken en is de Live View-optie niet tegelijkertijd vanaf meerdere mobiele toestellen beschikbaar. Ook bepaalde opties zoals Snapshot Capture en Bird's Eye View werken niet.
De Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF eiste eerder al dat Ring beelden van gebruikers standaard end-to-end versleuteld gaat opslaan, zodat alleen zij er toegang toe hebben. Op dit moment worden de beelden op de servers van Amazon bewaard, waarbij ze toegankelijk zijn voor Ring-medewerkers, opsporingsdiensten en aanvallers die toegang tot het account van gebruikers weten te krijgen. Onlangs bleek dat Amazon beelden van Ring-camera's zonder toestemming van gebruikers met Amerikaanse politiediensten had gedeeld. Op de pagina over end-to-end encryptie laat Ring weten dat de optie om beelden end tot end versleuteld op te slaan niet beschikbaar is in België. Een reden wordt echter niet gegeven.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.