Door Anoniem: Feit;
Zorg wordt duurder en men wil dat mensen steeds langer thuis blijven wonen.
Feit: niet "zorg" wordt duurder, maar de manier waarop men veel vormen van "zorg" meent te moeten verlenen. Vooral het managen, de administratieve overhead, en dus niet de eigenlijke zorg, wordt duurder.
Feit: in al die jaren is er nooit werk gemaakt van het tegengaan van bureaucratisering in de zorg.
Feit: er is sprake van vergrijzing (een toenemend aantal ouderen). Dit maakt zorg niet duurder, maar vereist een uitbreiding van de hoeveelheid zorg.
Gevolg;
Mensen die in de zorg terechtkomen verkeren meestal in een stadium dat ze 24 uur per dag zorg nodig hebben.
Nee. Falende logica. Dit is namelijk niet het gevolg van het duurder worden van zorg, maar van iets anders, namelijk van:
-- de keuze om zorg juist goedkoper te verlenen, namelijk op een manier waarbij mensen langer thuis blijven wonen;
-- de keuze om zogenaamd "zorg", maar eigenlijk het managen van zorgverleners, duurder te maken, door het steeds verder te bureaucratiseren en steeds meer administratieve controles in te bouwen, die tijd, geld en energie slurpen.
Door het beleid wat dus jaren al gevoerd wordt zal men efficiënter om moeten gaan met het inzetten van personeel, de mensen die ze moeten verzorgen vragen meer aandacht maar ze krijgen steeds minder personeel hiervoor beschikbaar, hierdoor neemt de druk op de zorg steeds meer toe.
Nee. Opnieuw falende logica. Door het beleid wat dus al jaren gevoerd wordt, gaat men in de praktijk juist minder efficiënt om met het inzetten van personeel, doordat men het personeel door allerlei bureaucratische hoepels laat springen. Bovendien vereist de zorg van mensen die nog thuis wonen, minder personeel (in fte's) per zorgvrager.
Het beleid is: bezuinigen op handen aan het bed, maar het aantal managementfuncties uitbreiden omdat men de zorgverleners niet meer wenst te facileren en vertrouwen. In plaats van de zorgverleners te steuenen, is men ze gaan uitpersen en controleren. Uiteindelijk levert dat niet een goedkopere zorg op, maar een kwaliteitsverlies in de zorg.
Als instelling ga je dan kijken hoe je zo efficiënt mogelijk te werk moet gaan, dat kan dus betekenen dat je slimme technieken in moet gaan zetten om betere en efficiëntere zorg te kunnen bieden aan de bewoners
Ik begrijp dat instellingen onder druk staan als gevolg van het gevoerde wanbeleid. Maar de instellingen mogen dat niet afwentelen op hun cliënten, door die minder humaan te gaan behandelen (minder menselijk contact omdat dit zogenaamd vervangen zou kunnen worden door "slimme technieken").
Ik denk niet (persoonlijke mening) dat mensen die in dit stadium verkeren zich nog druk maken om hun privacy, die privacy raak je al kwijt op het moment dat je in zo'n instelling terechtkomt.
Ik ben blij (persoonlijk) dat ik niet in een instelling zit onder het management van iemand die zo denkt, en zo over mij denkt te kunnen beslissen. Dat is namelijk niet alleen voelbaar wanneer er een camera op me gericht staat, maar ook in de hele manier waarop zo'n instelling reilt en zeilt onder dergelijk management.
Daarbij, de techniek met het "anonimiseren" van deze beelden werkt heel goed, maar het is en blijft een beveiligings-risico.
Het is niet duidelijk wat je hier met "goed" bedoelt. Het feit dat de instelling Livio camera's heeft aangeschaft met groene en rode lampjes die boven het bed van cliënten knipperen, maakt al duidelijk dat het bij Livio in ieder geval niet "goed" werkt. Als cliënt zou ik last hebben van zulke lampjes.
Wat ik mij af en toe weleens afvraag van de meeste toetsenbordridders hierboven, in hoeverre jullie zelf op allerlei manieren proberen jullie "privacy" te waarborgen.
Aha, nu komt de aap uit de mouw, het wordt op de persoon gespeeld: "toetsenbordridders". Doet u dat ook bij de cliënten die u "managet" als ze niet doen wat u wilt?
Doen jullie geen boodschappen meer? Er hangen immers ook overal camera's waarvan niemand weet hoe lang en hoe veilig deze bewaard worden, of vragen jullie direct bij binnenkomst van de Albert Heijn dat je niet op camera vastgelegd wilt worden?
Vanwege die camera's die op talloze plaatsen zijn opgehangen, moet ik inderdaad helaas compromissen sluiten. Je weet dondersgoed dat het voor een normaal mens niet te doen is om elke keer bij de ingang van een Albert Heijn aan een bewakingsmedewerker (als die er is) te vragen of die de manager wil halen om vervolgens met die manager een discussie aan te gaan of die even de camera's wil uitzetten omdat ik een betrouwbare klant ben, wat die manager vervolgens zeker niet gaat doen. Wat wil je hier nu eigenlijk mee zeggen? Dat omdat de camerabewaking me bij AH door de strot wordt geduwd, ik die nu ook maar in mijn slaapkamer moet accepteren? Leuke zorgmanager ben jij.
Ah... je kiest ervoor je boodschappen thuis te laten bezorgen, dan weet AH nu precies waar je woont en wat je koopt ;-)
Nee, daar kies ik niet voor. Maar als ik dat zou doen, zou AH nog steeds niet weten wat er in mijn slaapkamer gebeurt.
Ik denk dat jullie allemaal in jullie handjes mogen knijpen op het moment dat jouw "ouders" op deze manier nog van een comfortabel en zorgzaam einde van hun leven kun "genieten" zonder dat "jullie" zelf met de zorg opgescheept zitten.
Aha, als toegift nog een klein beetje morele chantage. Dus we mogen geen kritiek leveren en moeten elke vorm van privacy-schending slikken omdat we dankbaar moeten zijn dat ons belastinggeld wordt besteed aan liegende managers die noch onze ouders, noch hun familieleden eerlijk informeren over hoe ze omgaan met de privacy van hun cliënten. Fijne lui, die zorgmanagers.
Of ben jij geen zorgmanager, maar ook gewoon een "toetsenbordridder"?