Bovenstaande reacties neigen enerzijds naar
a) politie, justitie, rechters, avid zijn niet te vertrouwen want door middel een vorm van financiële afpersing -dreigen met een vordering wegens niet afstaan bewijsmateriaal- willen zij wettig en rechtmatig verkregen bewijs ten behoeve van een strafprocessen verkrijgen.
en anderzijds:
b)wat goed dat criminelen aangepakt worden.
Afpersing om vervolgens met naam en adres in strafdossiers op te duiken. Namen en adressen die advocaten gretig doorspelen aan hun criminele vriendjes die de politie gepromoveerd heeft tot buurtbeheerders.
Het inzetten telefoontaps, burgerinfiltranten en ander gespuis van politie en justitie, was dat ook niet aan de hand in deze zaak?
https://nos.nl/artikel/2359896-fruitimporteur-jarenlang-afgeperst-na-cocainevondst-verdachten-voor-rechterDit is zeer ernstige ontwrichting van de rechtstaat, en het begin van de keten zit bij de politie, want die hangen ook zelf deurbelcamera's op, en bezoeken in burger woningen zodra de Whatsapp groep heeft doorgebeld dat je niet thuis bent. Zo kennen we de politie van Nederland. Corrupt tot op het bot, dat ze zelf in hun systemen hebben zitten. Het schijnt dat dit bot van buitenlandse makelij is, en ze zelf de herkomst niet weten.
Ik woon helaas in een buurt waar ik geconfronteerd wordt met dit type pesterijen van buurtbewoners en de criminele activiteiten van zogenaamd onbekende herkomst. Daarom heb ik ook ook heimelijke deurbelcamera's opgehangen, om politie en justitie te testen.
De vorderingen van de deurbelcamera's van het lokale politiebureau van de door hun geregisseerde buurtbeheerders, kan ik op straat volgen. Soms ook op mijn computer, maar die verbinding doet het niet altijd goed.
Ik zie hun deurbelcamera's straatrond hangen, ik woon aan een plein- en ze groeten mij soms door even in mijn richting af te buigen middels een paar steekwoorden. Heel onprettige ervaring. Dan staat er weer een punt te snijden aan een bamboe stok, want zo primitief gaat dat hier, en dan denk ik: "o jee, politie en justitie zijn weer bezig, het is echt oppassen sinds Rinus Otte daar zit, ik durf geen wandeling op de hei meer te maken. Het is net Ter Apel hier.' Dan zoek ik op Wikipedia nog even naar het Tonkin incident. Zo erg is het bij mij in de buurt. Ik woon in Nederland, die exporteur van stuxnet, dat is bekend. Ik wacht nog steeds op een schadevergoeding, want ik ben zo vriendelijk geweest dit allemaal te melden.
Ik vrees de informatieuitwisseling ten kantore van een advocaat, tussen strafrechtadvocaat en client. Want die informatie mag niet in strafproces gebruikt worden, maar wordt op de borrel wel besproken. Dan besluit een rechter wel even naar het buitenland te vertrekken, zodat het strafproces nog een keer over gedaan moet worden (moord de Vries) of een de Vries-Kasem lek naar een journalist van AD.
BNR presenteert na rondgang bij allerlei onderdelen van het justitieel apparaat dat het vorderen van deurbelcamerabeelden sinds 2018 na wetswijziging, (blijkbaar van wetboek SV?) mogelijk is gemaakt.
Maar de wetswijziging is niet terug te vinden zoals Anoniem van 22:08 schreef. Het staat niet in het artikel van BNR. Slordige journalistiek, of nepnieuws, dat mogen wij lezers uitzoeken.
Heeft iemand die wijziging al gevonden, of zit er het ergens verstopt in het bestuursrecht. Privacy wetgeving die analoog gebruikt mag worden in een strafproces, omdat het strafrecht zelf er niet in voorziet?
Nu heb ik zelf ook een deurbelcamera hangen, en maak gesprek- en tapverslagen als er weer eens een explosie in de straat is, zoals in 2019 in Den Haag. Die opnames en tapverslagen heb ik ook nog, en zitten ongetwijfeld in het sleepnet, en die heeft mijn vriendelijke secretaresse omgewerkt tot leesbare gespreksverslagen. De Jan van der Heijden had toen toevallig tonkinstokken voor in mijn tuin in de aanbieding. Ik heb ze weggegeven, maar wat ze ermee gedaan hebben, daar heb ik geen waardering voor. Maar het bonnetje heb ik bewaard. En een bon is ook een bekeuring, zoals iedereen weet.
BNR heeft overigens de podcast napleiten, zeer informatief over de belevingswereld van betrokkenen.
https://www.bnr.nl/podcast/napleiten