image

Vlaamse regering investeert 1,2 miljoen euro in cybersecurity onderwijs

maandag 3 juni 2024, 10:28 door Redactie, 4 reacties

De Vlaamse regering investeert 1,2 miljoen euro om de cybersecurity van het onderwijs te verbeteren. Het geld gaat naar monitoringssoftware voor detectie van dreigingen en een responsteam dat scholen in het geval van een incident kan bijstaan. Dat melden Het Laatste Nieuws en televisiezender Focus-WTV op basis van een persbericht. Met de investering wil de regering naar eigen zeggen de cybersecurity van het onderwijs versterken.

"“We moeten niet naïef zijn: scholen kunnen een doelwit worden. Soms gaat het om een leerling die zijn eigen punten wat wil verhogen, maar er zijn ook cybercriminelen die persoonlijke info buit willen maken en hackers die zoveel mogelijk systemen willen verlammen. Onze scholen moesten digitaler worden, maar ze mogen niet minder veilig worden", aldus de Vlaamse minister van Onderwijs Ben Weyts.

Reacties (4)
03-06-2024, 11:05 door Anoniem
Zo hee, 1,2 miljoen! Kijk, daar kunnen ze.... hm. amai, het is al op.
03-06-2024, 11:14 door Anoniem
Belgen zijn nog niet zo dom..nou Nederland nog..
03-06-2024, 11:28 door Anoniem
Alles kan, de wereld kan ook mogelijk eindigen, laten we een groot ruimteschip bouwen voor het geval dat...
Of is dit gewoon weer een excuus voor massasurveillance.
03-06-2024, 16:24 door Anoniem
Door Anoniem: Alles kan, de wereld kan ook mogelijk eindigen, laten we een groot ruimteschip bouwen voor het geval dat...
Of is dit gewoon weer een excuus voor massasurveillance.

De relatie met massasurveillance is bijzonder, er staat duidelijk dat het gaat om monitoringsoftware, waarschijnlijk IDS, en een team mensen om te helpen als het mis is gegaan.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.