image

Britse ziekenhuizen annuleren operaties wegens ransomware-aanval

dinsdag 4 juni 2024, 15:05 door Redactie, 1 reacties

Drie ziekenhuizen in Londen hebben operaties wegens een ransomware-aanval moeten annuleren. Het ging onder andere om transplantaties en bloedtransfusies. De beslissing om de operaties te staken is het gevolg van een aanval op it-leverancier Synnovis. Daardoor zijn de ziekenhuizen niet meer verbonden met de servers van het bedrijf, zo melden de BBC en The Guardian.

Verschillende bronnen laten tegenover Health Service Journal weten dat het om een ransomware-aanval gaat. De ziekenhuizen, King’s College Hospital, Guy’s and St Thomas Hospital en Royal Brompton & Harefield hospital, spreken in berichtgeving aan personeel over een malware-aanval, aldus The Independent dat verschillende interne e-mails in handen kreeg. Details over de aanval zijn verder niet bekend.

Reacties (1)
06-06-2024, 21:02 door walmare
Logisch. Ik heb namelijk wat journalistiek onderzoek gedaan.
it-leverancier Synnovis is op Microsoft technologie gebaseerd net als al die andere ransomware slachtoffers.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.