image

Staatssecretaris: impact ddos-aanvallen vaak beperkt en symbolisch van aard

dinsdag 4 juni 2024, 15:25 door Redactie, 1 reacties

Ddos-aanvallen zijn vaak beperkt en symbolisch van aard, maar de overheid heeft geen overzicht van dergelijke aanvallen, aldus demissionair staatssecretaris Van Huffelen van Digitalisering. GroenLinks-PvdA had Kamervragen gesteld over ddos-aanvallen op provinciewebsites die eerder dit jaar plaatsvonden. Kamerlid Kathmann wilde onder andere weten hoe vaak ddos-aanvallen op overheidssites voorkomen en wat hiervan de impact is.

"Er is geen overzicht van ddos-aanvallen binnen de overheid. Het NCSC ontvangt niet altijd meldingen over ddos-aanvallen, daardoor beschikt het NCSC niet over een volledig beeld of statistieken", antwoordt Van Huffelen. "De impact van dergelijke aanvallen is vaak beperkt en symbolisch van aard. Toch kan een ddos-aanval wel (tijdelijke) invloed hebben op de informatieverstrekking en/of dienstverlening van getroffen websites."

De ddos-aanvallen waarover Kathmann vragen stelde vonden afgelopen maart plaats en werden in de media toegeschreven aan een pro-Russische hacktivistische groep. Het GroenLinks-Kamerlid wilde weten of de gedane attributie klopt, maar dat is volgens de staatssecretaris zeer moeilijk vast te stellen (pdf).

Reacties (1)
04-06-2024, 20:40 door Anoniem
Mee eens. Ben zelf wel eens ge-ddost geweest. Best vervelend maar het is als belletje trekken. Behalve dat dan heel de straat het tegelijk doet. Ze houden er vanzelf weer mee op, want zelf kunnen ze het niet, ze moeten het kopen. Dus kost geld maar dat heb je als je dom bent, dan kost het geld.

Daarna fietsen we weer vrolijk door.

Wel knap gedaan door mensen die zelf niks kunnen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.