image

Populaire TikTok-accounts gekaapt via 'mogelijke exploit'

woensdag 5 juni 2024, 09:29 door Redactie, 1 reacties

Aanvallers hebben een 'mogelijke exploit' gebruikt om twee populaire TikTok-accounts te kapen, waaronder die van CNN. Daarnaast zijn ook andere 'high-profile' accounts aangevallen, maar niet gecompromitteerd. Dat heeft TikTok bekendgemaakt. TikTok heeft geen details over de aanval gegeven, maar volgens allerlei media was alleen het openen van een bericht voldoende.

TikTok zegt het probleem te hebben verholpen, maar geeft zoals gezegd verder geen details over de aanval. Zakenblad Forbes en TechCrunch melden dat de aanvallers gebruikmaakten van malware die via de direct messaging-functie werd verspreid. "Ons securityteam is op de hoogte van een mogelijke exploit die tegen een aantal high-profile accounts is ingezet", aldus een woordvoerder van TikTok. "We hebben maatregelen genomen om deze aanval te stoppen en herhaling in de toekomst te voorkomen. We werken samen met getroffen accounthouders om toegang te herstellen mocht dat nodig zijn."

TikTok zegt dat heeft verdere details niet wil geven om mogelijke aanvallers in het duister te houden. Tegenover Wired claimt het bedrijf dat in totaal twee accounts zijn gecompromitteerd, waaronder die van CNN. Andere accounts, waaronder die van Paris Hilton, zijn wel doelwit geworden, maar daarbij mislukte de aanval. Wat het exacte doel van de aanvallers was is onbekend, aangezien de gecompromitteerde accounts in kwestie nog geen berichten hebben geplaatst.

Reacties (1)
05-06-2024, 10:47 door Anoniem
Wie wil er nou in godsnaam een stel NPC-ers en CNN kapen, daar kijkt toch niemand naar? (Althans, geen zinnig mens)
En dat alles onder de grootste investeerder; Tencent, huiver...
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.