image

Bugs in Cisco Webex Meetings gebruikt voor ongeautoriseerde toegang

woensdag 5 juni 2024, 11:06 door Redactie, 2 reacties

Verschillende bugs in Cisco Webex Meetings zijn bij 'gericht beveiligingsonderzoek' gebruikt om ongeautoriseerde toegang te krijgen tot meeting-informatie en metadata van bepaalde klanten in een datacenter in Frankfurt, zo heeft Cisco bekendgemaakt. De problemen zijn inmiddels opgelost en een fix is op 28 mei wereldwijd uitgerold. Cisco laat in een security-advisory weten dat het begin mei verschillende bugs in Webex Meetings ontdekte die bij 'gericht beveiligingsonderzoek' zijn gebruikt om ongeautoriseerde toegang tot meeting-informatie en metadata te krijgen.

Daarbij waren volgens Cisco verschillende klanten het doelwit van wie de Webex-installatie werd gehost in het Cisco-datacenter in Frankfurt. De klanten waarbij er 'waarneembare pogingen' waren om toegang te krijgen tot hun meeting-informatie en medata zijn inmiddels ingelicht. Sinds de bugs zijn gepatcht zegt Cisco geen verdere pogingen te hebben gezien. Het netwerkbedrijf spreekt in de security-advisory niet van kwetsbaarheden en er zijn ook geen CVE-nummers toegekend. Details over de bugs zijn niet gegeven, alsmede de 'targeted security research activity' die Cisco in het bulletin noemt.

Reacties (2)
05-06-2024, 12:06 door Anoniem
Cisco Webex is hardstikke brak. Als je mee wilt doen aan een sessie download het executable files in je user profiel directory en voert die uit. Zelfs als je het vantevoren probeert te installeren in Program Files doet ie dat nog.
Afvoeren dat product!
06-06-2024, 09:14 door Anoniem
Webex altijd al een slechte indruk gemaakt. Eigenlijk ben ik niet heel verbaasd over de kwetsbaarheden die nu boven tafel komen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.