image

Verdachten aangehouden voor verwijderen personen uit Interpol-systeem

donderdag 6 juni 2024, 12:37 door Redactie, 4 reacties

De Moldavische autoriteiten hebben vier personen aangehouden op verdenking van het verwijderen van gezochte personen uit het Red Notice-systeem van Interpol. Landen kunnen een "Red Notice" uitvaardigen, wat een internationale waarschuwing voor gezochte personen is. Het is geen arrestatiebevel, landen mogen zelf bepalen wat ze met de informatie doen.

De vier verdachten zouden smeergeld van cybercriminelen hebben ontvangen om informatie uit het Red Notice-systeem te verstrekken, alsmede Red Notices te blokkeren en verwijderen. Het zou daarbij naar verluidt om miljoenen dollars gaan. Interpol zegt dat het aanvullende maatregelen heeft genomen om het vermoedelijk misbruik te stoppen en herhaling in de toekomst te voorkomen.

"Onze robuuste monitoringsystemen identificeerden verdachte activiteit met betrekking tot een klein aantal Red Notices", aldus de internationale opsporingsdienst. "Meer dan 70.000 personen zijn het onderwerp van Interpol Red Notices en hoewel we vertrouwen hebben in de kracht van het systeem, tolereren we geen misbruik."

Reacties (4)
06-06-2024, 12:47 door Anoniem
nou ja beter laat dan nooit...wel een slechte zaak dat men er in en bij kan komen??
06-06-2024, 13:37 door Anoniem
Wist niet dat Ryan Reynolds zo veel invloed had… (doordenkertje ;))
06-06-2024, 14:35 door Anoniem
Door Anoniem: nou ja beter laat dan nooit...wel een slechte zaak dat men er in en bij kan komen??

Dit waren geen hackers, maar gewoon corrupte officials die er vanuit hun functie in en bij konden en moesten kunnen.
07-06-2024, 14:56 door Anoniem
Door Anoniem: Wist niet dat Ryan Reynolds zo veel invloed had… (doordenkertje ;))
De volgende doordenker mag iets meer spannends zijn, Ryan en Red Notice is een zoekmachine kwakken is geen doordenker maar gewoon simpel te vinden ;)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.