image

Crimineel claimt diefstal van data 30 miljoen klanten ticketverkoper TEG

zaterdag 22 juni 2024, 12:03 door Redactie, 0 reacties

Een crimineel claimt op internet de gegevens van 30 miljoen klanten van ticketverkoper TEG in handen te hebben en biedt die aan voor een bedrag van 30.000 dollar. Het zou onder andere gaan om naam, geslacht, geboortedatum, gehashte wachtwoorden en e-mailadressen. TEG is de eigenaar van ticketbedrijf Ticketek. Dat meldde eind mei dat het getroffen was door een datalek, nadat een aanvaller had ingebroken op een niet nader genoemd third-party cloudplatform.

Volgens de Australische minister voor Cybersecurity zijn veel Australiërs slachtoffer van dit datalek geworden, maar aantallen werden niet door Ticketek of de minister genoemd. De ticketverkoper stelde dat er geen klantaccounts bij de aanval waren gecompromitteerd. Wel zouden er mogelijk klantnamen, geboortedata en e-mailadressen zijn buitgemaakt. Dit komt deels overeen met de advertentie op internet. Het is onbekend of de aangeboden data echt is. TEG en Ticketek hebben nog geen reactie gegeven.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.