image

FBI: fraudeslachtoffers door nepadvocaten voor 10 miljoen dollar opgelicht

maandag 24 juni 2024, 16:24 door Redactie, 0 reacties

Nepadvocaten hebben slachtoffers van cryptofraude vorig jaar voor 10 miljoen dollar opgelicht, zo waarschuwt de FBI vandaag. De oplichters benaderen via social media en andere berichtenplatforms mensen die slachtoffer van 'cryptocurrency scams' zijn geworden en doen zich daarbij voor als advocatenkantoor. Ze laten slachtoffers weten dat ze de verloren crypto kunnen terughalen.

Zo claimen de oplichters dat ze informatie over de zaak van het slachtoffer van de FBI hebben ontvangen, of met de opsporingsdienst samenwerken. Slachtoffers worden vervolgens verzocht om hun bankgegevens te verstrekken. Ook moeten ze een aanbetaling doen om het verloren geld terug te krijgen of allerlei belastingen betalen. Tussen februari vorig jaar en februari dit jaar zijn slachtoffers op deze manier voor tien miljoen dollar het schip in gegaan. Het gaat hier alleen om slachtoffers die melding bij de FBI deden.

De opsporingsdienst waarschuwt mensen dan ook alert te zijn op 'cryptocurrency recovery services' en geen informatie te verstrekken als men wordt benaderd door iemand die claimt gestolen cryptovaluta te kunnen terugkrijgen. Verder merkt de FBI op dat het mensen geen kosten in rekening brengt voor het onderzoeken van misdrijven.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.