image

WSJ: Google in gesprek over overname securitybedrijf Wiz voor 23 miljard

maandag 15 juli 2024, 09:20 door Redactie, 0 reacties

Googles moederbedrijf Alphabet is in vergevorderde gesprekken over de overname van securitybedrijf Wiz voor een bedrag van zo'n 23 miljard dollar, wat de grootste overname van het bedrijf tot nu toe is. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van bronnen. Die stellen dat de overname zeer dichtbij is als de gesprekken niet klappen. Het in 2020 opgerichte Wiz biedt beveiligingsoplossingen voor cloudomgevingen.

Onderzoekers van het bedrijf vonden de afgelopen jaren meerdere kwetsbaarheden in cloudproducten van Microsoft. De oprichters van Wiz lanceerden het bedrijf nadat ze hun eerste start-up voor een bedrag van 320 miljoen dollar aan Microsoft hadden verkocht en een aantal jaren bij het techbedrijf hadden gewerkt. Twee jaar geleden werd securitybedrijf Mandiant nog door Google voor een bedrag van 5,4 miljard dollar overgenomen.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.