image

Acronis waarschuwt voor misbruik van standaard wachtwoord bij aanvallen

zaterdag 27 juli 2024, 13:42 door Redactie, 0 reacties
Laatst bijgewerkt: Vandaag, 14:03

Back-upleverancier Acronis waarschuwt voor actief misbruik van een kritiek beveiligingslek in Acronis Cyber Infrastructure (ACI) dat wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van standaard wachtwoorden. Klanten worden opgeroepen de beschikbaar gestelde patches meteen te installeren. ACI is een opslag- en virtualisatieoplossing die wordt gebruikt voor opslag van back-ups en disaster recovery.

Door middel van de kwetsbaarheid kan een aanvaller op afstand willekeurige commando's op het systeem uitvoeren. De impact van de kwetsbaarheid, aangeduid als CVE-2023-45249, is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 9.8. Acronis geeft geen verdere details over de aanvallen, sinds wanneer die plaatsvinden of informatie over het beveiligingslek zelf. Volgens Acronis worden de oplossingen die het biedt door twintigduizend managed serviceproviders wereldwijd gebruikt die daarmee 750.000 bedrijven beschermen.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.