image

Keytronic schat schade door ransomware-aanval op 17,3 miljoen dollar

maandag 5 augustus 2024, 10:09 door Redactie, 2 reacties

Elektronicafabrikant Keytronic denkt dat de ransomware-aanval waar het eerder dit jaar mee te maken krijg het bedrijf 17,3 miljoen dollar kost. Dat blijkt uit een melding aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Begin mei ontdekte Keytronic dat systemen door ransomware waren getroffen. Daarbij hadden de aanvallers ook persoonlijke informatie buitgemaakt. Door de aanval waren verschillende bedrijfsapplicaties niet beschikbaar, wat gevolgen voor de bedrijfsvoering had. De productie in Mexico en de Verenigde Staten lag twee weken plat.

Vanwege de aanval zag Keytronic zich genoodzaakt een nieuwe 'it-gerelateerde infrastructuur' uit te rollen en moest het cybersecurity-experts inschakelen om bij het incident te helpen. Dit zorgde voor een extra kostenpost van 2,3 miljoen dollar. Daarnaast zou het bedrijf vanwege de aanval 15 miljoen dollar aan omzet zijn verloren. Keytronic denkt dat het deze bestellingen in het fiscale jaar 2025 kan goedmaken. De aanval werd opgeëist door de criminelen achter de Black Basta-ransomware. Hoe de aanval kon plaatsvinden is niet bekendgemaakt.

Reacties (2)
06-08-2024, 07:39 door Anoniem
Als ze die 2,3 miljoen dollar op tijd hadden besteed hadden ze 15 miljoen aan omzetverlies kunnen voorkomen.
06-08-2024, 13:07 door AX0 bv
Het blijft bijzonder dit soort berichten tegen te komen. Ransomware aanvallen zijn allerminst nieuw. En dan te lezen dat ondernemingen nog steeds weinig tot niet zijn voorbereid op de gevolgen van ransomware aanvallen....
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.