image

Singapore lanceert paspoortloze controles op luchthaven van Changi

maandag 5 augustus 2024, 14:55 door Redactie, 3 reacties

De Singaporese overheid start deze maand met de uitrol van paspoortloze controles op de luchthaven van Changi. Reizigers kunnen dan door middel van een biometrische scan langs de immigratie. Daarnaast wordt de qr-code voor 'land checkpoints' voor motorrijders beschikbaar. Dat laat de Immigration & Checkpoints Authority (ICA) in een aankondiging weten.

De 'token-less clearance' is beschikbaar voor Singaporese burgers die aankomen en vertrekken en alle buitenlandse reizigers bij vertrek. Hiervoor is een gezichts- en irisscan verplicht en hoeft het paspoort niet meer bij de immigratie getoond te worden. Deze methode is straks beschikbaar bij alle zee- en luchthavens. Vanaf vandaag wordt er op de luchthaven van Changi met de technologie getest. Volgende maand zal die bij alle terminals zijn uitgerold. De ICA stelt dat de token-less clearance veertig procent sneller gaat dan bij een traditionele paspoortcontrole.

Bij de token-less clearance weet de ICA van tevoren welke reizigers eraan komen. Bij checkpoints op land is dergelijke reizigersinformatie niet beschikbaar en wordt als oplossing een qr-code als identificatietoken aangeboden. De qr-code werd eerder dit jaar al ingevoerd en volgens de autoriteiten maakt zeventig procent van de automobilisten en buschauffeurs er inmiddels gebruik van. De methode wordt nu uitgebreid naar motorrijders en hun passagiers. Deze controlemethode zou dertig procent sneller zijn.

Image

Reacties (3)
05-08-2024, 17:18 door Anoniem
Handig! De techniek wordt steeds beter en sneller.
05-08-2024, 17:45 door majortom
Ik hou het maar bij de analoge paspoortcontroles. Een tijdwinst van 40% klinkt spectaculair, maar als je het bekijkt in absolute zijn dan gaat een wachttijd van 15 minuten of zo naar een minuut of 10. Om daar nu mijn biometrische kenmerken aan op te offeren (waarbij onbekend is waarvoor deze worden gebruikt), lijkt me een brug te ver.
06-08-2024, 11:15 door Anoniem
Door Anoniem: Handig! De techniek wordt steeds beter en sneller.
Inderdaad heel handig! Vooral als deze data gelekt wordt. Dan kan je identiteit al helemaal gestolen / gehackt worden. Je telefoon of authenticator die je ontgrendeld door gezichtsherkenning of dergelijke...... Vul zelf maar in.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.