image

Cryptobedrijf: door gekaapt Workspace-account dagenlang zonder Google-diensten

vrijdag 16 augustus 2024, 15:07 door Redactie, 2 reacties

Cryptobedrijf Unicoin zat door een gekaapt Workspace-account vier dagen zonder Google-diensten, zo heeft het aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC laten weten. Volgens de verklaring wist een aanvaller op 9 augustus het Google Workspace-account van het bedrijf over te nemen en wijzigde vervolgens de wachtwoorden van alle medewerkers. Daardoor hadden deze medewerkers geen toegang tot Gmail, Google drive en andere producten die onderdeel van Workspace zijn.

Op 13 augustus wist het bedrijf de controle over het gekaapte account terug te krijgen en ook de toegang voor het personeel te herstellen. Het onderzoek naar welke informatie de aanvaller heeft ingezien loopt nog. De verklaring laat verder weten dat het incident geen grote financiële impact op de bedrijfsvoering heeft en dat er geen aanwijzingen zijn gevonden dat de aanvaller cryptovaluta van het bedrijf heeft gestolen.

Wel ontdekte Unicoin tijdens het onderzoek een contractor die met vervalste identiteitsdocumenten bij het bedrijf werkzaam was. Hij is per direct ontslagen. Unicoin geeft hier geen verdere details over, maar onlangs waarschuwde de FBI voor Noord-Koreaanse it'ers die met behulp van gestolen identiteitspapieren bij bedrijven solliciteren.

Reacties (2)
16-08-2024, 15:37 door Anoniem
Ow. Ik doe het al een jaar of 25 zonder google-diensten. Bevalt prima!
Gisteren, 11:06 door Anoniem
Zeker afhankelijk moeten zijn van Google moet verboden worden. Moet met Google in zee als ik contactloos wil betalen met de smartphone of radio contact wil opzetten. Moet een neutraal systeem worden. Wil geen Google.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.