image

GSMA krijgt 600.000 euro boete voor verplichte registratie vaccinatiestatus

woensdag 21 augustus 2024, 11:08 door Redactie, 4 reacties

De GSM Association, de belangenvereniging van telecombedrijven in Europa en organisator van telecombeurs Mobile World Congress (MWC), heeft een AVG-boete van 600.000 euro gekregen omdat het beurspersoneel verplichte hun vaccinatiestatus op te geven. Dat heeft de Spaanse privacytoezichthouder AEPD bepaald.

Tijdens de 2022-editie van het MWC werd beurspersoneel verplicht om zich online te registreren en daarbij hun coronapaspoort of soortgelijke documentatie over hun vaccinatiestatus te uploaden. In totaal werd dit door twaalfduizend personen gedaan. Op basis van de verstrekte informatie kregen medewerkers toegang of niet. Een medewerker diende hierover een klacht in bij de AEPD. De medewerker vond dat de GSM Association (GSMA) en de beurslocatie geen juridische basis hadden om naar informatie over vaccinatie- of gezondheidsstatus te vragen en bij het ontbreken van dergelijke informatie toegang te weigeren.

De GSMA stelde dat het wel een juridisch belang had voor het verwerken van de gezondheidsgegevens, alsmede een publiek belang om de openbare gezondheid te beschermen. Daarbij wees de organisatie naar een speciaal opgezet gezondheidsplan voor de beurs, maar dat plan was nooit aan de Spaanse privacytoezichthouder voorgelegd. Tevens stelde de GSMA dat de coronadata alleen tijdens de beurs werd bewaard.

Volgens de Spaanse privacytoezichthouder had de GSMA geen gerechtvaardigd belang voor het verwerken van gezondheidsgegevens. Het is niet aan de telecomorganisatie om te bepalen wat in het 'publiek belang' is, oordeelt de toezichthouder. Dit is aan de wetgever. Daarnaast waren er ook minder indringende oplossingen beschikbaar, zoals het dragen van beschermende kleding.

Een ander punt waar de GSMA de wet overtrad is dat het geen recht had om personeel te verplichten hun coronapaspoorten te uploaden. Dergelijke gegevensverwerking zou alleen met vrije toestemming van het personeel kunnen plaatsvinden. Als laatste werden medewerkers onvoldoende ingelicht over het verzamelen en verwerken van de gegevens. In totaal heeft de GSMA de AVG op drie punten overtreden, wat een totaalboete van 600.000 euro oplevert (pdf).

Reacties (4)
21-08-2024, 15:18 door Anoniem
Valt me op dat men hier in Nederland zo stil is over de gepleegde misdaden tegen de mensenrechten tijdens Corona.
In de landen om ons heen komt daar steeds meer informatie over aan het licht, met name hoe doortrapt en doorgedacht het geheel al ruim voor Corona was opgezet. Ook de rollen van de zogenaamde wetenschappers en de media blijkt steeds meer van een zeer bedenkelijk niveau te zijn geweest waarbij de media zich vooral als een propaganda machine heeft laten inzetten waarmee een tweedeling in de samenleving opzettelijk werd gecreerd. Het was geen Corona pandemie maar een pandemie van de ongevaccineerden. Zelfs voordat Corona uitgebroken was is dat vanaf het begin het narratief geweest. Iedereen die twijfelde aan de zogenaamde pro Corona wetenschappers en het daarop gebaseerde overheidsbeleid moest en zou door de media uitgeschakeld worden. Er werd al ruim van te voren afgesproken dat er geen enkele ruimte gegeven mocht worden aan kritiek op de zogenaamde wetenschap en het overheidsbeleid. De snoeiharde en misdadige aanpak van de Politie jegens anti overheids demonstranten destijds, waren onderdeel van het desnoods met geweld uitbannen van kritiek op het gevoerde overheidsbeleid.

In principe maakt het niet uit of Corona nu wel of niet een gevaarlijker virus dan het griepvirus was of dat vaccinaties nu wel of niet ineffectief of gewoon ronduit levensgevaarlijk waren, maar de ongekende maatregelen waren op geen enkele wettenschappelijk bewijs gestoeld. Onze rechten zijn in zeer ernstige mate onrechtmatig beperkt op basis van ontbrekend wetenschappelijk bewijs.
Dat is terug te lezen in alle documenten die bijvoorbeeld in Duitsland en Belgie aan het licht gekomen zijn.
Wat dan opvalt is dat de Corona commisie, olv van de FVD, zich niet laat horen. Met de berichten en bewijzen uit de landen om ons heen zou je toch veel meer reuring moeten verwachten. Maar het is hier oorverdovend stil.
21-08-2024, 15:26 door Anoniem
De GSMA stelde dat (..), alsmede een publiek belang (had) om de openbare gezondheid te beschermen.
Dit soort vrije interpretaties door ondernemingen van "publiek belang" krijg je als je als staat de "openbare" gezondheid gaat "beschermen" door het openbaar maken van medische informatie van individuele burgers - informatie die uitsluitend voorbehouden zou moeten zijn aan de medisch relevante beroepsgroep, die (medische) dossiers opstelt en beheert.
Dat is nog een ander verhaal dan wanneer de staat de "openbare" gezondheid, wat een zuiver statistisch begrip is, gaat beschermen door generieke maatregelen, zoals bijvoorbeeld elke burger verplichten om een mondkapje te dragen, aangenomen dat het werkt.
Normvervaging die door de staat geïnitieerd wordt brengt de bevolking, inclusief ondernemingen, in de war en is in hoge mate besmettelijk.
Dat de staat c.q. de EU dit niet onderkent (en de bevolking al helemaal niet) is het echt alarmerende van de maatschappelijke situatie.
21-08-2024, 16:38 door Anoniem
(..) In principe maakt het niet uit of Corona nu wel of niet een gevaarlijker virus dan het griepvirus was of dat vaccinaties nu wel of niet ineffectief of gewoon ronduit levensgevaarlijk waren,..(..)
Jawel, dat maakt óók wat uit omdat dat de laatste grond was (en nog steeds is omdat niets uit die tijd wetenschappelijk geëvalueerd is) van het hele regerings(EU)beleid. Zonder een "gevaarlijk" virus zou het hele bouwwerk erbovenop instorten, inclusief de "werkzame" vaccinaties ertegen.
"Gevaar" is een sleutelwoord, zonder dat kun je een bevolking niet krijgen waar je die wilt hebben.

# vaccinatiewoedend
Afgelopen maanden. Om me heen krijgt de ene na de andere gevaccineerde corona.
Ik, niet gevaccineerd, heb het nog steeds niet. Wat is er mis met mij?

De oorverdovende stilte van regering, gevestigde wetenschap en media in Nederland is begrijpelijk. Excuses over slavernij lieten bij ons ook ca. 200 jaar op zich wachten. Excuses over koloniale onderdrukking en geweld in Indonesië ging al iets sneller, ruwweg een jaar of 75. Met een beetje geluk komt er in 2060 een NL onderzoek naar wat er in 2020-22 is gebeurd met "Corona". Het gaat dan om een archeologisch onderzoek, want alle documenten en bestanden zijn tegen die tijd "zoekgeraakt".
Plus een vergelijkend bronnenonderzoek op basis van de evaluaties in Duitsland, Engeland, Spanje, Zuid-Afrika, India... Want die landen beschikken in 2060 nog wel over een schriftcultuur, terwijl Nederlanders alleen nog werken met emojis, stemherkenning en AI.
Trouwens ook met AM: Artificial Memory. Lekker makkelijk, hoef je zelf niks te onthouden en dus ook niks te leren. Wat je onthoudt, wordt voor je geregeld. Moet je wel elke avond je vergeetachtigheid updaten. Maar daarvoor is dan weer een automatische module. In de cloud. Bij de andere apps.

De cloud hangt boven je bed, je hoeft er zelf niks voor te doen. Lekker makkelijk!

Eens in het jaar krijg je huisbezoek van een Tesla-bot om te checken of je niet alleen softwarematig, maar ook fysiek nog bestaat. Mag die bot wel naar binnen? Jawel, daar heb je zelf voor getekend. Zegt die bot. Kijk maar in de cloud, daar staat dat geregistreerd. De bot helpt je om de juiste woorden te herinneren om jouw persoonlijke cloud-omgeving te accessen. De cloud komt even wat omlaag, het zoemt. Mag je even je iris en je vinger tegen het scherm drukken.
Waarom?
Doe het nou maar eerst, zegt de bot, dan leg ik het straks wel uit.
Blijkt het dat je via het scherm een booster-DNA-reset-code hebt ontvangen zodat je weer een jaar beschermd bent tegen het G-virus.
Het G-virus?
Ja, zo heet het alleen in Nederland. Het Geheugenvirus. In het Engels heet dat M-Reflux-58. Da's zowel de naam voor het virus als voor het vaccin. Handig, want da's twee vliegen in één klap!
Na elke booster ben je weer schoon. Even naar het toilet, dan snel weer terug.
De bot legt je in bed.
Handen boven het laken, zegt de bot. Niet frummelen. Dat mag niet van Papa Musk. Die kijkt vanaf Mars of jij geen stoute dingen doet.
Oogjes dicht en snaveltje toe, zegt de bot. Weet je waar dat vandaan komt?
Wat?
Ik zeg het nog een keer voor je: oogjes dicht en snaveltje toe.
Vaag denk je aan een grappige uil, maar je weet niet waarom.
Lang geleden, toen je nog een klein kind was. Misschien wel honderd jaar geleden. Of nog wat meer. Tegenwoordig leef je zo lang. Vanwege het G-virus.
Weet je het al? vraagt de bot.
Nee. M-mischien niet.
Dan is het goed, zegt de bot. Slaap lekker! Tot volgend jaar!

M.J.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.