image

SonicWall-firewalls via kritieke kwetsbaarheid op afstand aan te vallen

maandag 26 augustus 2024, 17:21 door Redactie, 1 reacties

Een kritieke kwetsbaarheid in het besturingssysteem dat op firewalls van fabrikant SonicWall draait maakt het mogelijk voor aanvallers om de apparaten of stand aan te vallen. SonicWall heeft beveiligingsupdates uitgebracht om het probleem te verhelpen. Via het beveiligingslek in SonicOS, aangeduid als CVE-2024-40766, kan een aanvaller ongeautoriseerde toegang tot resources krijgen of de firewall laten crashen.

Verdere details zijn niet door SonicWall gegeven, behalve dat het een 'improper access control' kwetsbaarheid betreft. De impact van het beveiligingslek is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 9.3. Als workaround wordt aangeraden om toegang tot het firewall management te beperken tot alleen vertrouwde bronnen of toegang vanaf het internet tot het firewall WAN management uit te schakelen.

Reacties (1)
Gisteren, 18:41 door wim-bart
WAN management op een firewall? Alleen dat dat al mogelijk is vind ik al suspicious voor een “security” product. Wanneer je op afstand wil beheren doe dat dan met een VPN en een geïsoleerde beheer machine in een beheer VLAN met MFA.

Wanneer je er niet meer bij kan heb je meer problemen die een management interface op de WAN zijde zouden kunnen rechtvaardigen. Dit product is al inherent onveilig by design.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.