image

Politie kan door landelijke storing geen online aangiftes ontvangen

woensdag 28 augustus 2024, 13:46 door Redactie, 4 reacties
Laatst bijgewerkt: 28-08-2024, 16:48

Door een landelijke storing kan de politie op het moment geen online aangiftes via politie.nl ontvangen. "Wilt u aangifte doen? Ga dan naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Of bel 0900-8844. Heeft het spoed? Bel dan 112. Het noodnummer is gewoon bereikbaar", zo laat de politie via de eigen website weten.

Allerlei overheidsdiensten kampen door de storing met problemen. "Door een landelijke storing zijn verschillende ICT-systemen getroffen. Hulpdiensten hebben hierdoor problemen met hun communicatie- en alarmeringssysteem, waardoor ze onderling moeilijker kunnen communiceren", legt de politie uit. Dat stelt verder dat 112 gewoon bereikbaar is en de dienstverlening van de politie richting burgers gewoon doorgaat. "Alleen online aangifte doen is op dit moment niet mogelijk, omdat DigiD ook getroffen is." Inloggen via DigiD is verplicht voor online aangiftes via politie.nl.

Update

De politie laat weten dat het doen van online aangifte weer mogelijk is. "Vanwege een landelijke storing was het tijdelijk niet mogelijk om online aangifte te doen. Inmiddels zijn de problemen met DigiD opgelost, waardoor u weer aangifte kunt doen op onze website."

Reacties (4)
28-08-2024, 14:12 door Anoniem
Hoe kan dat nou joh. In het land waar de beste chipsfabrieken staan en ze de beste stroopwafers kunnen maken.

Het is niet alleen die ene Pentium server die blijkbaar lastig is om te backuppen terwijl hele vliegvelden platliggen. Het is ook dat minder vriendelijke landen en boeven nu weten dat als de Nederlanders zo stom zijn, er vast nog wel meer gaten in de verdediging zitten.

Dan kun je net zo goed je eigen dijken wel doorprikken want anders komt iemand anders het wel doen.
28-08-2024, 15:26 door Anoniem
Ook DigiD kampt met een storing. Dit heeft onder meer gevolgen voor het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), en voor het aanvragen of verlengen van rijbewijzen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), die kentekens en apk-statussen registreert. Ook kunnen mensen moeilijker een afspraak maken voor een vaccinatie tegen het coronavirus. GGD GHOR Nederland zegt dat dit vooral gebeurt bij mensen die via de mobiele telefoon proberen in te loggen.

https://www.parool.nl/nederland/systemen-van-hulpdiensten-en-overheidsinstanties-liggen-plat-door-storing-bij-defensie-eindhoven-airport-start-vliegverkeer-weer-op~b981b565/
28-08-2024, 16:11 door Anoniem
Maakt niet uit. Ze doen er toch niks mee.
28-08-2024, 18:33 door Anoniem
Gelukkig kunnen ze wel flitsen, anders hadden ze helemaal niets te doen meer
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.