image

Oliedienstverlener Halliburton bevestigt datadiefstal na inbraak op systemen

dinsdag 3 september 2024, 15:21 door Redactie, 0 reacties

De aanvallers die wisten in te breken op systemen van Halliburton hebben daarbij ook data buitgemaakt, zo heeft de oliedienstverlener aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC laten weten. Onlangs meldde het bedrijf dat een 'ongeautoriseerde derde partij' toegang tot systemen had gekregen. Na ontdekking hiervan werden bepaalde systemen offline gehaald en een onderzoek gestart.

Volgens Halliburton zorgde het 'incident' voor verstoringen en beperkingen in de bereikbaarheid van verschillende bedrijfsapplicaties die binnen de bedrijfsvoering worden gebruikt. Daarnaast hebben de aanvallers informatie van de bedrijfssystemen gestolen. Er wordt nu onderzocht om wat voor soort informatie het gaat en of hier melding van moet worden gemaakt.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.