image

Tweetal veroordeeld voor stelen van miljoenen dollars via malafide e-mails

donderdag 5 september 2024, 14:59 door Redactie, 2 reacties

In de Verenigde Staten zijn twee mannen van 34 en 45 jaar veroordeeld voor het stelen van miljoenen dollars via malafide e-mails. Het tweetal verstuurden berichten die van een leverancier of bank afkomstig leken. De meegestuurde bijlage bevatte malware. Zodra een slachtoffer de bijlage opende konden de verdachten inloggegevens voor e-mailaccounts stelen en hadden ze toegang tot mailboxes.

Deze toegang misbruikten ze voor het verzamelen van gevoelige informatie en versturen van e-mails waarin werd gevraagd om betalingen naar opgegeven rekeningen over te maken. Op deze manier vonden er voor miljoenen dollars aan ongeautoriseerde transacties plaats, aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie. De 34-jarige verdachte kreeg een gevangenisstraf van vijf jaar en drie maanden opgelegd en moet een schadevergoeding van bijna vijf miljoen dollar betalen. De 35-jarige kreeg een gevangenisstraf van tien jaar en moet ook als schadevergoeding bijna vijf miljoen dollar betalen.

Reacties (2)
05-09-2024, 15:15 door Anoniem
De mail is niet malafide, alleen de oplichters zijn dat. Die arme mail wordt ook alleen maar misbruikt, net zoals de slachtoffers die het brengt.
Datzelfde geldt ook voor chatservices, het is belangrijk om de oorsprong van het misbruik individueel aan te pakken en misbruikers aan te pakken, niet de chat of mail app, of door privacy van een heel land te grabbel te gooien, dan vallen er alleen maar meer slachtoffers.
05-09-2024, 15:47 door Anoniem
Had via de normale post ook kunnen gebeuren. Was iets duurder geweest, want dan moet je postzegels kopen. En was wat trager geweest met bezorgen van post.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.