image

Toeslagen-app overheid vereist voortaan inloggen met DigiD-app

woensdag 11 september 2024, 10:48 door Redactie, 4 reacties

Gebruikers van de Toeslagen-app van de Dienst Toeslagen van het ministerie van Financien moeten voortaan via de DigiD-app inloggen, zo heeft de Dienst vandaag aangekondigd. Via de app kunnen toeslagontvangers zien met welke gegevens hun toeslagen berekend worden. Ook kunnen zij veranderingen in het jaarinkomen via de app doorgeven of aanpassingen met betrekking tot de kinderbijslag.

Gebruikers van de app kunnen ook meldingen aanzetten. Zo kan de Dienst Toeslagen mensen via de app erop wijzen om hun gegevens actueel te houden. De Androidversie van de app is meer dan honderdduizend keer gedownload. "Hebt u het al gezien? De app Toeslagen is veranderd. De app ziet er anders uit. En vanaf nu logt u iedere keer in met de DigiD app", zo laat de Dienst Toeslagen vandaag weten. De nieuwe versie van de app wordt binnen nu en twee weken voor iedereen beschikbaar gemaakt.

Reacties (4)
11-09-2024, 13:27 door Anoniem
"Gebruikers van de app kunnen ook meldingen aanzetten." Je hebt een telefoon in handen die continue data deelt c.q. data kan delen met de overheid.

Daarnaast heb je al weinig centjes, moet je geld aan uitgeven aan een dure telefoon (die je twee keer betaalt) om überhaupt toeslagen te kunnen ontvangen. Fantastisch systeem.
Al zal offline aanvragen ook nog kunnen, maar dat is natuurlijk nog veel complexer gemaakt. Kan zelfs zo zijn dat je daar dan extra voor moet betalen.
11-09-2024, 16:07 door Anoniem
Wachtwoord en SMS verificatie zouden toch ook moeten voldoen?
11-09-2024, 20:54 door Anoniem
gewoon de toeslagen app niet gebruiken en inloggen op de website

mijn toeslagen
Klaar
Gisteren, 06:50 door Anoniem
Mensen met toeslagen hebben vaak meer te verteren dan mensen zonder, maar dat terzijde.

Doe maar gewoon een formuliertje. Veel sneller en geen gedoe. Daarnaast: helemaal geen digid-gedoe nodig. Dat is pas vooruitgang!
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.